Chinese appelteelt geraamd 25% te dalen tot 31 miljoen ton

De Chinese vraag naar fruit van hoge kwaliteit blijft sterk en de import van appelen en peren is geraamd te stijgen in 2018/19. De vraag naar importdruiven is ook sterk, maar die zal afnemen door een gedwongen aanbod.  Zo lang extra Chinese tarieven geheven worden op producten uit de VS zullen Amerikaanse appelen, peren en druiven marktenaandelen verliezen. Extreem weer in de lente in Noord-China zal resulteren in een scherpe daling  van 's lands appel-, peren- en druiventeelt in 2018/19.

De appelteelt is geraamd op een daling van 25% tot 31 miljoen ton, peren met 20% tot 13 ton en druiven met 10% tot 945.000 ton. Begin april werden de voornaamste  appelteeltgebieden getroffen door extreme vorst. Dit trof de bloesem van het gewas. Een gevolg is dat het belangrijkste appelgebied Shaanxi Province, naar verwachting 20-30% minder appelen zal opbrengen dan vorig jaar. De teelt in Shanxi en Gansu Provinces zal waarschijnlijk met 30-50% afnemen.

In China's tweede grootste appelgebied Shandong was de schade door vorst niet erg, maar hevige regens en hagelstormen in mei zullen de appelteelt waarschijnlijk met 15% doen dalen t.o.v. het vorige jaar. Liaoning en Henan Provinces worden geraamd een normale tot bumperoogst te hebben. Het weer heeft waarschijnlijk effect op de kwaliteit van de appelen. 

Klik hier voor het volledige rapport

               


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven