VS: Clubrassen vergroten marktaandeel

Het Amerikaanse bedrijf Oppy heeft in de komende maanden een winterprogramma, waarin vier clubrassen aan retailers worden geleverd. De vier rassen betreffen JAZZ, Envy, Pacific Rose en Ambrosia, die volgens onderzoek van IRI/Freshlook tot de vier meest waardevolle appelrassen binnen de retailsector behoren. Jazz, Envy en Pacific Rose worden in Washington geteeld, terwijl Ambrosia uit British Columbia afkomstig is. Volgens David Nelley van Oppy vallen de vier appelsoorten qua volume in de top tien van de best presterende premium-rassen.

“Clubrassen vertegenwoordigen nu een derde van alle appelen in de supermarktsector," aldus Nelley. "Het is geen geheim dat consumenten hogere eisen aan appelen zijn gaan stellen. Onze klanten hebben nu als taak een combinatie aan rassen te selecteren, die hun consumenten het meest aanspreekt. Gezien er uit zoveel goede appelrassen kan worden gekozen, zijn we erg blij om te zien dat Ambrosia, JAZZ, Envy en Pacific Rose retailers in staat stellen om qua smaakprofiel precies de juiste appel voor hun regio te kiezen."

Vanaf linksboven met de klok mee: JAZZ, Ambrosia, Pacific Rose en Envy.

Volgens Nelley hebben de teeltomstandigheden van de zomer geleid tot een oogst van goede kwaliteit en maten.

"De Ambrosia is dit jaar uitstekend. Dit appelras neemt in British Columbia in volume toe. De Ambrosia neemt volkomen terecht de derde plek in binnen de ranglijst voor best presterende appelrassen. Dit ras is inmiddels goed bekend bij consumenten en biedt een nieuwe kleur. In 2017 nam BC Tree Fuits een ander merk aan om zich met zijn superieure kwaliteitsstandaard te onderscheiden van andere Ambrosia-appelen, die in dezelfde regio werden geteeld."

Vlak achter de Ambrosia staat de JAZZ. JAZZ-appelen werden vanaf eind oktober vanuit Washington op de markt gezet. De maten van de friszoete JAZZ-appelen zijn dit jaar groter dan die van vorig jaar. Ook heeft Oppy dit jaar grotere volumes aan biologische JAZZ-appelen dan in voorgaande jaren. Het JAZZ-merk is net als Pacific Rose en Envy in handen van het in Auckland, Nieuw-Zeeland gevestigde T&G Global, dat een partnerschap met Oppy heeft gesloten.

Envy
"De oogst van Washington heeft dit jaar een geweldige kleur. Daarnaast is het dit jaar voor het eerst dat we Envy het hele jaar rond aan kunnen bieden. Het aandeel van Envy in de totale omzet is in het afgelopen jaar met 24% toegenomen. We zijn daarom nog steeds erg enthousiast over de Envy-appel," zegt Nelley. De Envy is een felrode zoete appel. Volgens Nelley is het het beste appelras sinds de Royal Gala, dat uit Nieuw-Zeeland afkomstig is.

Pacific Rose
De Pacific Rose neemt volgens Nelley met zijn subtiele, zoete smaak een belangrijke niche in. De Pacific Rose is gericht op de iets oudere consument, die een hoger besteedbaar inkomen heeft dan de meeste typische appelconsumenten. De Pacific Rose doet het met name goed bij retailers die zich richten op etnische minderheden en bij winkels van grote ketens die gevestigd zijn in een Aziatische of Latino-gemeenschap.

"Pacific Rose is al langere tijd populair bij klanten in Azië," zegt Nelley. "We hebben hier in de afgelopen jaren ook een markt voor kunnen creëren in de VS. Ook hebben we samengewerkt met T&G om een nieuw merk voor deze appel te op te zetten. We denken dat dit de appel aantrekkelijker voor Noord-Amerika maakt, als deze in december eenmaal wordt geïntroduceerd. De meeste Pacific Rose-appelen die we aanbieden worden geteeld door Crane Family Orchards in Brewster, Washington. Ze hebben daar de perfecte teeltomstandigheden voor een uitstekende kwaliteit."

Contact: 
Karin Gardner
OPPY 
Tel: (+1) 206-499-7440
Karin.gardner@oppy.com
www.oppy.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.