Del Monte komt niet opdagen bij bemiddelingsgesprek Kenia

Del Monte kwam eerder deze week niet opdagen bij een bemiddelingsgesprek over een geschil over land met de inwoners van Murang'a. Daarmee wordt het proces verder vertraagd. Dat meldt the-star.co.ke

De Natoinal Lan Commission had Del Monte en Kandara Residents Associoation uitgenodigd om op aanwijzing van de rechtbank te proberen het geschil op te lossen buiten de rechter om. "We hebben een brief ontvangen van Del Monte waarin ze melden niet aanwezig te zijn," meldt NLC commissaris Samuel Tororei. De Kandara Welfare Association eist dat Del Monte 6.500 acre (2.630 ha) afstaat aan de gemeenschap. Volgens de associatie heeft het bedrijf het land van hun voorouders afgepakt zonder compensatie.

Op 3 oktober deed de Environment and Lands rechtbank een uitspraak waarbij beide partijen opgeroepen werden te onderhandelen en een schikking te treffen. Bij de onderhandelingen zijn onder andere vertegenwoordigers van de inwoners van Murang'a en Kiambu en enkele vertegenwoordigers van lokale en nationale overheden aanwezig.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven