Edward van den Eijnden en Piet Meerkerk, Angus soft fruits Europe:

"Tekorten op aardbeien- en frambozenmarkt"

Tholen - De aardbeien zijn momenteel erg duur. Op de vrije markt liggen de prijzen rond de 7 tot 7,50 euro per kilo. In oktober hebben we een erg hoge productie gehad door het mooie weer, waardoor nu tekorten ontstaan. Ook de komende drie weken zullen extreem dure weken gaan worden door de tekorten. Daarmee wordt het een vergelijkbare situatie als in 2016", verwacht Edward van den Eijnden van Angus soft fruits Europe uit Ridderkerk.

"We zullen het de komende weken toch voornamelijk van de Nederlandse en Belgische kasaardbeien moeten hebben. Via ons moederbedrijf ontvangen we al wel wat Marokkaanse aardbeien, maar die volumes mogen eigenlijk geen naam hebben. Daarbij is het weer in Marokko niet zo gunstig voor de teelt. Pas begin december zullen er meer aardbeien uit Egypte en Marokko beschikbaar zijn", vervolgt Edward.

Ook in de frambozenmarkt zijn er de nodige tekorten, zo vertelt zijn collega Piet Meerkerk. "Tot anderhalve week geleden was er teveel product op de markt tegen lage prijzen. Maar sinds een goede week zijn er tekorten ontstaan en gaan de prijzen omhoog. In Zuid-Europa is het vrij koud - gisteren zelfs kouder dan hier - en valt de productie gewoon tegen. In Marokko blijft de productie zelfs vier weken achter."

Anders is het in de bessenmarkt, waar er momenteel aardig wat blauwe bessen in Europa beschikbaar zijn. "Helaas strookt dat niet helemaal met de prijzen waar de Latijns-Amerikaanse exporteurs aan denken momenteel. Ook de kwaliteit van de Argentijnse, Uruguayaanse en Peruaanse blauwe bessen is helaas niet geweldig. Daarentegen zijn de bessen die we uit Zimbabwe ontvangen, als ook de eerste Chileense bessen wel goed van kwaliteit", besluit Piet.

Voor meer informatie:
Edward van den Eijnden
Angus soft fruits Europe
Handelsweg 150
2988 DC Ridderkerk
Tel: 0180-760403
Edward.vandenEijnden@angussoftfruits.com
piet.meerkerk@angussoftfruits.com    
www.angussoftfruits.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.