prijzen blijven dalen

Regen zit Mexicaans limesseizoen dwars

Veracruz, het grootste limesteeltgebied in Mexico, wordt sinds een paar weken geteisterd door hevige regenval. De neerslag komt aan het einde van het regenseizoen en maakt telers het leven zuur. Zij hebben moeite hun limes te oogsten en moeten de e kwaliteit extra in de gaten houden hoewel deze tot nu toe prima is. 

"Als gevolg van de vele regen van de voorbije weken, zijn er niet zo veel limes geplukt in Veracruz," vertelt Liliana Alva van Art Mx. "De regen heeft het fruit vooralsnog niet aangetast maar we letten extra goed op beschadigingen en bederf, problemen die vaak voorkomen wanneer er veel neerslag gevallen is. Tot nu toe is de kwaliteit in orde, evenals de aanvoer."

Prijzen blijven dalen
Eerder dit jaar waren de limesprijzen erg hoog vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod. De afgelopen maanden zijn de prijzen echter gekelderd en is de markt vrij slap. Dit komt omdat er nog steeds veel limes uit Mexico de Verenigde Staten binnenkomen, ondanks de problemen die de hevige neerslag veroorzaakt.

"De markt is slecht," vervolgt Alva. "De prijzen blijven maar dalen vanwege de grote volumes die vanuit Mexico het land binnenkomen. Het aanbod is groter dan de vraag en met de feestdagen voor de deur zal de vraag alleen maar verder afzwakken. Het is niet zeker wanneer de prijzen weer zullen stijgen. Begin vorige week leek het erop dat ze weer in de lift zaten maar tegen het einde van de week waren ze weer naar hetzelfde lage niveau van de voorgaande weken gezakt."


Binnenkort eigen label op verpakking 
Art Mx verlaadt haar limes tot op heden onder een generiek label. Het bedrijf is zich echter bewust van de toegevoegde waarde van een eigen label en werkt momenteel aan de ontwikkeling hiervan.

"Wat betreft verpakkingen heeft Art Mx toe nu toe gebruikgemaakt van een generiek label," merkt Alva op. "We willen echter ons eigen label introduceren en werken hier momenteel hard aan. We hopen binnenkort onze eigen dozen te kunnen gebruiken."

 

Voor meer informatie:
Liliana Alva
Art Mx, LLC
Tel: +1 (956) 510-0055
info@produceartmx.com
www.produceartmx.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.