Felix Molenaar:

"Tafelaardappelenmarkt is tik van hete zomer nog niet te boven"

Tholen - De aardappeloogst heeft deze zomer een flinke tik gehad, maar ook de afzet van de tafelaardappelen heeft volgens aardappelhandelaar Felix Molenaar van aardappel- en groentengroothandel Molenaar uit Haarlem behoorlijk te lijden gehad onder het warme weer. "In die bloedhete weken is de verkoop echt naar een minimum weggezakt en de verkoop zit van de tafelaardappelen nog altijd niet op het niveau waarop het hoort te zitten. Alleen echte specialiteiten zoals aardappeltjes in de schil of ovenaardappeltjes doen het met het mooie weer wat beter.”

"We lopen in de afzet behoorlijk achter op andere jaren, ik denk dat er wel een kwart minder verkocht is. Dat heft toch behoorlijk wat van de verwachte tekorten op", constateert Felix. "Het is drie maanden lang zulk mooi weer geweest, dan hebben mensen nog geen zin in wintergroenten als spruiten of boerenkool waar een zak aardappelen bij horen. Ik voorzie daarom toch een behoorlijk aanbod en zie dat maar eens voor deze hoge prijzen weg te krijgen. Ik moet nog maar zien of het bingo wordt!"

"De markt van frietaardappelen is een heel ander verhaal. Frietgeschikte aardappelen zijn er een stuk minder en ik heb het idee dat die prijzen voorlopig nog wel stand zullen houden. Vooralsnog legt de industrie een bodem in de markt voor verse aardappelen. En het blijft ook koffiedik kijken hoe het seizoen verder zal verlopen. Als het buitenland honger krijgt, dan kunnen er heel wat tafelaardappelen nog makkelijk de grens over."

Felix vertegenwoordigt de derde generatie van de Haarlemse groothandel die al ruim 75 jaar bestaat. "Onze klantenkring komt voornamelijk uit de regio Noord- en Zuid Holland. Van groenteman tot marktkoopman, van horecagroothandel tot aardappelschillerijen en friethuizen.

Voor meer informatie:
Fa. Molenaar
Jan van Krimpenweg 1 (hal 23)
2031 CE Haarlem
T. 023 5322173
F. 023 5340473
E. info@molenaardappelen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven