Telers verkopen afland aan industrie

Zoete aardappelen uit Tholen: 'uitverkocht'

Tholen - Consumenten zijn massaal aan de slag met zoete aardappel en het wordt een spannend seizoen. In zowel Amerika als Spanje zijn er tekorten. Alle kansen dus voor de Nederlandse zoete aardappel. Vorig jaar rond deze tijd had Alvantho de primeur en gingen de eerste zoete aardappelen richting groothandels en versmarkt. Echter, momenteel zijn er geen Thoolse zoete aardappelen meer beschikbaar. Deze zijn al helemaal uitverkocht. "Die zijn direct afland richting industrie gegaan", vertelt veilingdirecteur David Hage. "Er was nogal wat belangstelling voor omdat er een gat in de markt was ontstaan."

Telers zagen blijkbaar meer voordelen in afland verkoop richting industrie dan het meer bewerkelijke kanaal richting versmarkt met mogelijk betere prijzen. De afzet van vorig seizoen ging moeizaam omdat de vorm niet goed aansloot bij de wensen van de retail. De Amerikaanse zoete aardappelen zijn over het algemeen kort en dik, de Nederlandse oogst was eerder peenvormig.

Op Tholen zijn 4 telers die samen negen hectare aan zoete aardappelen telen.

Voor meer informatie
Alvantho
David Hage
Langeweg 11
4697 ZG St. Annaland
Tel: 0166-652450
Fax: 0166-653488
veiling.sa@alvantho.nl 
www.alvantho.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.