"kostprijs Peru te hoog"

Chinese importeur verkiest Chileese boven Peruaanse bessen

"Blauwe bessen zijn dit jaar populair in China. De vraag is groot. China heeft een blauwe bessensector, maar importeert dit fruit ook. Het Chinese seizoen begint in april en duurt tot september. De teeltgebieden liggen door het hele land. We importeren vaak uit Chili en Peru. Dit jaar besloten we om niet uit Peru te importeren," zo geeft Jeffery van Shenzhen Yuanxing Fruit aan.

"De Peruaanse blauwe bessensector is groot, maar hun kostprijs is hoog, wat op z'n beurt tot hoge retailprijzen leidt. Door de hogere importprijzen moeten we de retailprijzen op de Chinese markt ook verhogen, waardoor de bessen voor consumenten wel erg duur worden. Om niet te veel verlies te lijden, importeren we alleen uit Chili," vervolgt Jeffery.

Het afzetseizoen voor Chileense blauwe bessen staat op het punt om te beginnen en loopt door tot maart. "Chili is een van China's meest belangrijke bronnen voor fruitimport.  We importeren momenteel kersen en blauwe bessen. Volgend jaar willen we druiven, appelen en pruimen uit Chili importeren. We zijn al gestopt met de import van appelen uit de VS, omdat het douanetarief voor appelen op 50% ligt. De vraag naar zulke dure appelen is in China laag," besluit Jeffery.

Bedrijfsnaam: Shenzhen Yuanxing Fruit Co., Ltd.//Yumsun


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven