Zespri koopt en verkoopt aandelen: meer telers aandeelhouder

Zespri heeft op 19 oktober de aandelenuitgifte en het opkoopprogramma afgerond. Het bedrijf accepteerde 427 inschrijvingen voor in totaal meer dan 12 miljoen aandelen en goed voor 95 miljoen dollar. Telers die nog geen aandeelhouder waren of die minder dan één aandeel per tray productie konden zich aanmelden voor de aandelenuitgifte. Meer dan de helft van de inschrijvingen bestond uit telers die geen aandelen bezaten. Daarmee komt het percentage telers onder de aandeelhouders uit op 85%.

Het geld dat opgehaald werd met de aandelenuitgifte werd ingezet om aandelen op te kopen. Aandeelhouders die geen kiwi's meer telen of telers die meer dan 1,5 aandeel per tray productie bezaten werden opgeroepen de aandelen te verkopen. In totaal meldden zich 257 aandeelhouders en werden bijna 9 miljoen aandelen opgekocht voor een prijs van 70 miljoen dollar. De prijs voor het opkoopprogramma en de uitgifte was gelijk op 8 dollar per aandeel.

"Een significant aantal van de Nieuw-Zeelandse telers hebben geen aandelen in Zespri terwijl 18 miljoen aandelen in handen waren van mensen die de sector verlieten," vertelt Zespri topman Peter McBride. Daarom werd eerder dit jaar besloten aandelen op te kopen en opnieuw uit te geven aan telers. Daarmee profiteren telers financieel mee van de prestaties van het bedrijf. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.