Transparante wereldwijde handel in Fuji appelen met blockchain

SunMoon Food Company, een mondiale distributeur en handelaar van groenten en fruit, heeft de digitalisering van z'n Fuji appelen geïmplementeerd via blockchain. De implementatie werd geactiveerd op het Fuji appelverpakkingsstation van z'n partner de Xin Yue Yuan (XYY) Group in het Chinese Shandong.

Na de Chinese Fuji appelen wil SunMoon blockchain gebruiken voor z'n diepgevroren doerians en heeft het bedrijf dezelfde plannen voor z'n avocado's en citrus.

SunMoon heeft de werknemers van XYY's verpakkingsstation getraind in het taggingsproces. Er worden op partijen en op dozen QR codes gescand en via fotoverificatie wordt de kwaliteit van de appelen vastgelegd. Hiermee heeft SunMoon een realtime verpakkingsstatus met specifieke details over het aantal ingepakte dozen, de herkomst van een partij appelen in die dozen en de kwaliteit ervan. De informatie wordt opgeslagen in DiMuto's blockchain platform en is zichtbaar voor alle partijen, zoals leveranciers en consumenten.

Nieuwe financieringsmogelijkheden
Via het blockchain platform kan SunMoon z'n fruit digitaliseren en nieuwe handelsfinancieringsmogelijkheden openen. De overstap naar digitaal via blockchain geeft zekerheid en verificatie-informatie aan potentiële financiers, waardoor de financieringstijd binnen de aanbodketen verkort wordt van 60-90 dagen naar 24 uur.

Kwaliteitsgarantie
De QR code op SunMoon fruit dient als fysieke en digitale stempel van kwaliteitsgarantie. Het fruit wordt gevolgd van verpakkingsstation naar retailkanalen. De traceerbaarheid geeft consumenten de gelegenheid om Fuji appelen via de DiMuto blockchain te verifiëren.  

Roger Chua van SunMoon: "De grotere transparantie tijdens de hele waardeketen vermindert de kosten van inter- en intracommunicatie aanzienlijk. Daarnaast zijn verpakkers en ontvangers blij dat ze de conditie van de appelen en het aantal dozen op hun mobieltjes kunnen volgen."

Feedback van de klant
Met blockchain technologie wordt ook de feedback van de klant gemakkelijker. Voor hen is er een feedback knop. Consumenten worden ook aangemoedigd om foto's van het fruit te maken en afzetlocaties door te geven. Dit maakt het gemakkelijker om de kwaliteit van het product op retail- en tussenhandelniveau te garanderen.

Eveneens krijgt SunMoon hierdoor de gelegenheid om promotionele campagnes te versterken.

SunMoon’s blockchain technologie
SunMoon maakt gebruik van het DiMuto’s blockchain platform, dat ontwikkeld is in samenwerking met Ascent Technologies, 1 Citadel en Ceito. Eigenaar van DiMuto is First Alverstone Capital Ltd (FACL) uit Singapore.

Blockchain maakt het mogelijk om gegevens transparant te delen en transacties tussen vele partijen op te slaan. De kwaliteit van goederen kan gemonitord worden tijdens elke stap van de aanbodketen.

Voor meer informatie:
Sharon Cheah
Mobile: +65 9658 2942
Email: sharon@waterbrooks.com.sg 
www.sunmoonfood.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.