Indiaas granaatappelseizoen komt op gang

Het Indiase granaatappelseizoen is net begonnen en er wordt een goed seizoen verwacht dit jaar. Met grotere volumes en een stabiele prijs is Amit Kalya van Kalya Exports er klaar voor om te concurreren met Turkije en Egypte.

De granaatappelen uit India hebben vaste klanten. Kalya: "Dit jaar gaan we op zoek naar een aantal nieuwe markten. In Europa willen we ons focussen op de Oost-Europese landen en het VK. Ook zoeken we partners in Zuid-Azië. En Nederland neemt nu al grote hoeveelheden af."

In Turkije en Egypte is de granaatappeloogst klaar. Kalya is optimistisch over z'n concurrentiepositie. "Ons fruit is groter dan het Egyptische. Die hebben hun eigen markt. Egyptische granaatappelen worden verkocht in verpakkingen van 200 tot 400 gram en hebben verschillende diameters. Ons fruit is sappiger en zoeter."

Kalya Exports teelt vooral het Bhagwa ras dat populair is en geen reden geeft om in de nabije toekomst voor een ander ras te kiezen.

Voor meer informatie:
Sagar Deore
Kalya Exports
Phone: +91 253 2513001
Email: export@kalyaexports.com 
Web: www.kalyaexports.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.