Colombia wil hogere importheffing op diepgevroren aardappelproducten uit Nederland en België

De Colombiaanse overheid adviseert om hogere importheffingen te hanteren in verband met de import van diepgevroren aardappelproducten uit België, Nederland en Duitsland. Volgens de commissie komen deze producten nu tegen dumpprijzen op de Colombiaanse markt terecht.

Het advies van de commissie komt in navolging van een onderzoek naar de import van de aardappelproducten uit Nederland, België en Duitsland. De conclusie van dat onderzoek luidt dat er daadwerkelijk sprake is van dumppraktijken. Er werd een causaal verband gelegd tussen de import van aardappelproducten tegen extreem lage prijzen en de financiële schade die hierdoor in de Colombiaanse aardappelsector werd geleden.

Volgens de Colombiaanse minister voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling, Andrés Valencia Pinzón is het advies van de commissie een historisch besluit. "74% van alle diepgevroren aardappelproducten, die eerder tegen dumpprijzen Colombia binnen kwamen, moeten nu tegen prijzen worden geïmporteerd die geen invloed meer hebben op de Colombiaanse landbouwsector."

Volgens potatopro.com heeft de onderminister voor Buitenlandse Handel, Laura Valdivieso Jiménez, aangegeven dat het besluit is genomen aan de hand van uitvoerig onderzoek. Bij dit onderzoek werd gelet op zowel interne als externe variabelen op de markt en de mogelijke schade die de sector door de dumpprijzen lijdt.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven