Waarde certificaat van aandeel HZPC vastgesteld op € 180,-

De koers van het certificaat van aandeel HZPC Holding bv, de wereldleider in aardappelveredeling, is na de halfjaarlijkse beursdag van november 2018 vastgesteld op € 180,00. Dat betekent dat het certificaat HZPC is gedaald met de maximale waarde van 10 %. In mei 2018 was de waarde € 200,- per certificaat. Dit is de eerste daling sinds 2009.

Op de afgelopen beursdag zijn 5.441 certificaten verhandeld, wat minder dan 1% is van het totale aantal van 783.725 uitstaande certificaten. Dit getal is relatief laag door de kleine vraag, bij een groot aanbod van certificaten.

HZPC´s CEO Gerard Backx: ‘Na een lange periode van koersstijgingen ontstaat er nu een evenwicht in de markt. € 200,- is wellicht ook een belangrijke psychologische grens waarop certificaathouders hun winst willen nemen na een enorme rally. In mei 2018 was nog een koersstijging te zien, maar niet de maximale. Dat was een teken van enig evenwicht in de markt. De winst van HZPC was over het afgelopen jaar wat lager dan het jaar ervoor, maar dat is geen indicatie voor een structureel lagere winst. HZPC blijft stevig investeren in de toekomst en wil verder blijven groeien in de mondiale pootaardappelmarkt.’


Prijsvorming
HZPC organiseert tweemaal per boekjaar, in mei en november, een certificaat-handelsdag voor de aangesloten kwekers en pootgoedtelers, en voor HZPC-medewerkers in de landen waar HZPC actief is. De beursdag wordt door een bank begeleid en verloopt via een online platform voor de aan- en verkoop van certificaten. De waarde van het ´Certificaat van Aandeel HZPC´ wordt bepaald door vraag en aanbod. De prijs kan per beursdag maximaal tien procent stijgen of dalen. De eerste certificaten werden in het boekjaar 1999/2000 verhandeld tegen een prijs van € 24,00. De eerstvolgende beursdag vindt plaats op 10 mei 2019.

Rendement en pootgoedprijs
HZPC combineert zijn streven naar een goed certificaat-rendement (uit koersverloop en dividend uitkering) met het uitbetalen van een concurrerende prijs aan de HZPC-pootgoedtelers in de landen waar HZPC actief is. Sinds het ontstaan van HZPC in 1999 is ieder jaar dividend uitgekeerd. Het dividend over 2018/19 wordt in de aandeelhoudersvergadering van oktober 2019 vastgesteld.

Voor meer informatie:
Gerard Backx
Naomi de Boer
HZPC 
+31 (513) 48 98 88
+31 6 28 15 32 39
info@hzpc.nl  
naomi.deboer@hzpc.com  
www.hzpc.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.