Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Beatriz Marchite: "Alle teelt, opslag en verwerking in eigen huis"

Spaanse uienproducent Cobollas Marchite zoekt nieuwe markten en innovaties

Tholen - Het Spaanse uienseizoen verloopt volgens Batriz Marchite van Cobollas Marchite voorspoedig. "De productievolumes zijn vergelijkbaar met vorig jaar, maar de prijzen zijn wel 30/35 cent per kilo hoger." Cebollas Marchite is een familiebedrijf in de noordelijke Spaanse provincie Navarra. Het bedrijf heeft een areaal van meer dan 100 hectare uien en een verwerkings- en opslagruimte van meer dan 10.000m2.



"We onderscheiden ons door alleen onze eigen productie te verkopen. Zo hebben we een volledige controle over het proces van telen, oogsten en verwerken en kunnen we voldoen aan de veeleisende klanten op de Europese markt", zegt Beatriz. "We werken voornamelijk met de rassen Ciclope, Granero en Citación. De belangrijkste kwaliteit van deze rassen is de lange bewaarbaarheid. Opslag van september tot april is geen probleem."



Het bedrijf verpakt en exporteert de uien in zakken van 15, 20 en 25 kilo onder het Machite-merk en in Jumbo-zakken van meer dan 1.000 kilo aan de groothandels. Cebollas Marchite is GlobalGAP en Tesco's Nurture-gecertificeerd. Belangrijkste markten zijn Duitsland, Engeland en Portugal. "Maar we willen ons in de toekomst ook richten op nieuwe markten, zowel binnen Europa als andere continenten", zegt Beatriz. "Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid van import vanuit het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Ons doel is om te blijven innoveren in nieuwe producten met toegevoegde waarde, zoals vacuüm verpakte uien, gebakken uien of geschilde uien."


Beatriz Marchite en haar man Eloy Hernández promoten de uien tijdens Fruit Attraction 2012 in Madrid

Voor meer informatie
Beatriz Marchite
Cebollas Marchite
Spain
T +34 9488490053
M +34 659083403
administración@satmarchite.com
www.cebollasmarchite.com
 
Publicatiedatum: