Michel Lesage, Lesage Champignons

“Geen champignontekort meer zoals de media suggereren”

Tholen – De afgelopen week berichtte media over het champignontekort op de Belgische markt. Volgens champignonteler Michel Lesage van Lesage Champignons zijn er wat tekorten geweest kort na de zomervakantie, maar ondertussen is dit opgelost. “Diverse journalisten zijn gaan speuren naar nieuws in komkommertijd en toen is gebleken dat er na 15 augustus nog wat telers niet terug op volle productie waren, de producties in het algemeen een stuk lager lagen door de grondstoffen en de vraag trok plots snel aan. Dit nieuws is per ongelukkig toeval anderhalve maand te laat in het nieuws gekomen.”

Kastanjechampignons
“Na 15 augustus is het heel druk geweest. De vraag is groot en het seizoen is erg goed van start gegaan. Het is nu alle hens aan dek. Deze week hebben we het erg druk en verwachten een goede weekendverkoop wanneer de vakantiegangers deze week weer terugkomen”, aldus Michel. De goede start van het seizoen heeft mede te maken gehad met het herfstweer van de afgelopen dagen. De kastanjechampignon profiteert goed van het weer. “De kastanjechampignon is gevoelig voor seizoenen en wordt met name gegeten in de herfst en winter. De vraag naar kastanjechampignons is daarom ongeveer verdubbeld ten opzichte van vorige maand.”

Teelt
Traditioneel ligt de vraag naar champignons in de zomermaanden 30% lager dan in de andere maanden. “Producties worden hier en op de vakanties van de medewerkers afgestemd. Deze zomer is het qua drukte vergelijkbaar met andere jaren geweest”, vertelt de producent. Momenteel liggen de producties op niveau zoals de horen en de kwaliteit is goed. “Het najaar is voor het telen van champignons een lastige periode. Dit heeft met de klimatologische omstandigheden te maken, koude nachten en warme dagen. Toch loopt de teelt goed en het weer is ons gunstig gestemd. We mogen niet mopperen.”

Productie-uitbreiding
Recent heeft Lesage Champignons de productie uitgebreid met 30%. “We hebben de productie van een ander teeltbedrijf bij onze productie gevoegd.  Nu komen we op een goede 250 ton champignons per maand. De groei was nodig om aan de vraag van onze groeiende klanten te voldoen en om klaar te zijn voor de toekomst. We zien dat er in België geen champignonstelers bijkomen en als we kijken naar de toekomst kunnen we constateren dat er binnen een aantal jaar er niet veel telers meer overblijven. Door de uitbreiding kunnen we inzetten op groei, maar ook op efficiëntie en het optimaal bedienen van onze klanten”, besluit Michel.

Voor meer informatie:
Michel Lesage
Lesage Champignons
Kervijnstraat 79
8531 Bavikhove
+32(0) 56 71 22 88
info@lesagechampignons.be  
www.lesagechampignons.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.