Elena Rogojnikova, Hagé International:

"Turbulente markt voor limes dit jaar"

Tholen - "De markt voor limes was dit jaar turbulent. Na een korte periode met goede prijzen aan het begin van de zomer is de markt in elkaar gezakt wegens overproductie uit zowel Mexico als Brazilië. Dat resulteerde in zeer lage prijzen", vertelt Elena Rogojnikova van Hagé International. "Op dit moment is de markt stabieler. Dit komt met name door tekort aan Braziliaanse limes. De aankomst van de nieuwe oogst wordt in november verwacht. Toch ligt de prijs van Mexico-limes met € 5,50 - € 6,00 voor de tijd van het jaar laag."

"In november en december met Kerst in aantocht neemt de vraag naar verwachting toe, wat ook zeer zeker hard nodig is na de afgelopen moeizame maanden. Of de prijzen van rond € 12 van vorig jaar haalbaar zullen zijn is nog maar een vraag, maar rond € 8,00 – 9,00 is realistisch", verwacht Elena.

"Voor de beschikbaarheid van limes zien we ook de opkomst van nieuwe productielanden zoals Colombia, Peru en Guatemala. Dit heeft uiteraard ook invloed op het totale volume limes dat naar Europa worden gestuurd. Om de prijzen van limes te stabiliseren is het natuurlijk van belang dat beschikbare volumes onder controle blijven om te lage prijzen te voorkomen", besluit Elena.

Voor meer informatie:
Elena Rogojnikova
Hagé International
+31 180 657 895
E.Rogojnikova@thegreenery.com
www.hage-international.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven