Dennis van Tricht, AGF Direct

"Net einde van turbulent broccoliseizoen"

Tholen - Nog twee weken en dan is het gedaan met het Nederlandse broccoliseizoen. "We kunnen het seizoen dit jaar netjes afsluiten. Het weer was de afgelopen weken gunstig en er zijn geen kwaliteitsproblemen ontstaan. Het loopt zoals gepland", vertelt Dennis van Tricht van AGF Direct.

Het einde van vorig seizoen was totaal anders herinnert Dennis zich. "Het was toen in een keer gebeurd. Door kwaliteitsproblemen ging de laatste 20 hectare verloren en moesten retailers abrupt overschakelen naar Spaans product. Nu kunnen we weer een beetje op adem gaan komen met zijn allen, dat is wel nodig naar zo'n heftige zomer."

De afzet van de laatste hectares broccoli loopt heel gemakkelijk. Dennis: "We zijn nagenoeg los. Aangezien wij geen broccoli importeren, breekt er wat broccoli betreft straks een rustige periode aan. Het bloemkoolseizoen loopt iets langer door, tot begin december. Daarna schakelen we over naar Spaans product, dat wij zelf importeren. Voor broccoli doen we dat niet, dat laten we over aan de Spaanse coöperaties die rechtstreeks zaken doen met supermarkten. Bloemkool is veel specialistischer en daar kunnen wij wel veel in betekenen. Exporteren doet AGF-Direct overigens niet, zowel niet voor broccoli als voor bloemkool, dat laten we ook liever over aan ander partijen. We doen waar we goed in zijn."

Er kan nog geen winst- en verliesrekening voor de broccolitelers worden opgesteld van afgelopen seizoen. "De gemiddelde uitbetaalprijs ligt misschien iets hoger dan die van het vorige seizoen. Maar er is veel en veel meer werk verzet, dus of het daadwerkelijk de kosten compenseert is nog niet te zeggen", besluit Dennis.

Voor meer informatie
AGF Direct
Dennis van Tricht
Groothandelsmarkt 2
1681 NN, Zwaagdijk
Tel: 085-3032632
dennis@agfdirect.nl 
www.agfdirect.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.