„Krap aanbod overzeese Charentais-meloenen''

De Italiaanse en Spaanse meloenen verdwijnen sinds enkele weken steeds meer uit de handel. Nu worden er meer partijen uit Brazilië in de West-Europese handel aangeboden. De eerste weken van het huidige seizoen worden echter gekenmerkt door een beperkte productbeschikbaarheid, vooral bij de populaire Charentais-meloenen, schetst een Zwitserse importeur de situatie.

Start van het seizoen overzee
De seizoensstart bij de meloenen van overzee is sterk afhankelijk van de laatste partijen uit Italië en Spanje. Dit jaar ging het seizoen heel normaal eind augustus/ begin september van start. Bij de meloenen met rood vruchtvlees, het Charentais-ras, vertoont de huidige markt een duidelijke schaarste. Men rekent juist in dit segment ook in de komende weken op een beperkte beschikbaarheid. Met name bij de zwaar verpakte producten (15 kg) merkt men momenteel een tekort, aangezien dit kaliber bij de Zwitserse discounters heel populair is.

Andere eisen bij de seizoenswisseling van Europa naar overzee zijn de rijpingsgraad en de uitkleuring van het vruchtvlees. „De producten van overzee komen natuurlijk niet in dezelfde rijpingsgraad op de markt als de Europese producten. Dat geldt echter hoofdzakelijk voor de eerste partijen, dat wil zeggen na circa een maand wordt dat weer gerelativeerd'', aldus een handelaar. Qua prijs zit er momenteel nauwelijks beweging in de markt. Er zijn weliswaar kleine prijsverschillen vergeleken met vorig jaar te merken, maar deze prijsverschillen zijn echter nog van een normaal niveau.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven