kruising van Braeburn en Fuji

Sterke vraag naar Koru-appelen uit Aziatische markten

Er is vanuit Zuidoost-Azië en Japanse markten veel vraag naar de Nieuw-Zeelandse KORU appel. Het ras werd toevallig ontdekt in Nelson en door z'n geweldige smaak in 2011 geplant. KORU was oorspronkelijk voor de Amerikaanse markt bedoeld.

Naomi Mannering van Fern Ridge Fresh: "Dit jaar is 35% van het KORU volume naar andere markten dan de VS gegaan, zoals naar Europa, Rusland, China, Hong Kong, Thailand en Vietnam. Het is nog een redelijk onbekende appel, maar we proberen ons merk bekend te maken via promotie en proeverijen."

"De hoeveelheden KORU bereikten 180.000 dozen van 18 kg dit jaar en we hopen dit te verhogen naar 285.000 dozen in 2019. De stijging zal zowel van bestaande boomgaarden komen als van nieuwe boomgaarden."

KORU is een kruising van Braeburn en Fuji, heeft een smaak die tussen zoet en zuur gebalanceerd is en slaat goed op. Koru betekent nieuw leven of nieuw begin in het Maori. De oogst begint in maart.

“KORU is knapperig en heeft een zoete smaak die op honing lijkt met een licht zuurtje."

Piqa Boo
“PiqaBoo is een perenras dat ontwikkeld is in samenwerking met Plant and Food Research om een revolutie in de verse perensector te creëren. De peer heeft de karakteristieke smaak van Europese peren , de textuur van Japanse peren en de houdbaarheid van Chinese rassen. Het resultaat is een peer met een rode schil en sappig vlees. Gekoeld kan de peer verschillende weken bewaard worden.

Piqa Boo richt zich op de Aziatische markten.  "De volumes zijn betrekkelijk laag, maar de toekomst ziet er goed uit." De goede kwaliteit zorgt voor een stijgende mondiale vraag naar dit ras.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.