20% minder verpakkingsmateriaal voor de AGF categorie is op korte termijn haalbaar

"AGF zit te ruim in zijn jasje"

Veel verpakkingsfabrikanten en voedingsmiddelenbedrijven richten zich op gerecyclede, biologisch afbreekbare materialen. "Maar de eerste duurzame winst valt toch te behalen door het gebruik van minder verpakkingsmateriaal. Dit kan door delen van verpakkingen weg te laten die geen enkele essentiële functie hebben, door delen anders vorm te geven waardoor je minder materiaal nodig hebt of door onderdelen kleiner of dunner te maken waardoor er minder verpakkingsmateriaal nodig is", zegt Mariana Gelici van Het Foodatelier.Voor een aantal producenten in de categorie AGF heeft Het Foodatelier samen met DiDutch gekeken naar het gebruik van verpakkingen in relatie tot gemak en duurzaamheid. "De onthutsende conclusie is dat in vrijwel alle onderzochte categorieën te veel verpakkingen niet handig in gebruik zijn en daarnaast ook te veel materiaal bevatten. De resultaten lieten onder
andere zien dat 20% minder verpakkingsmateriaal voor de AGF categorie op korte termijn haalbaar is", aldus Mariana. "Wachten we op de unieke duurzame oplossing? Of beginnen we met de oplossing rondom meer minder verpakkingsmateriaal?"

Voor meer informatie:
Het Foodatelier
Mariana Gelici
Insights manager
mariana@hetfoodatelier.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.