Veel vraag naar onder andere chips en diepgevroren aardappelproducten

Duitse aardappelverwerking toont constante groei

Voor de binnenlandse markt, maar ook voor de export worden in Duitsland ieder jaar meer aardappelproducten geteeld. Deze worden steeds populairder bij de consumenten. De aardappelverwerkers hebben in boekjaar 2017/18 de beschikbare grondstof omvangrijk gebruikt en hier weer meer consumptieproducten van geproduceerd.

Productietoename
Vooral in het tweede kwartaal van dit jaar, oftewel in de maanden april tot en met juni, werd er veel geproduceerd. Dat blijkt uit de meest recente, voorlopige cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek. Wanneer men de producten met standaardfactoren terug rekent naar een grondstofgewicht, komt het grondstofgebruik in het tweede kwartaal van 2018 uit op bijna één miljoen ton. Daarmee komt het jaarresultaat uit op een record van 3,73 miljoen ton gebracht.

De productie van diepvriesfriet en andere diepgevroren producten was in de afgelopen vier jaar relatief stabiel, nadat deze vele jaren achter elkaar constant is gegroeid. In boekjaar 2017/18 lag de productie van diepvriesproducten gemaakt van aardappelen op 560.000 ton. Sinds een paar jaar is er ook weer een productiegroei te zien bij de gekoelde aardappelproducten zoals gebakken aardappelen, gnocchi en aardappelsalade. Van deze gekoelde aardappelproducten produceerde men in boekjaar 2017/18 329.000 ton. Aardappelsalade wordt daarbij afzonderlijk weergegeven in de statistieken en werd overwegend zonder mayonaise (55.000 ton) geproduceerd.

Chipsaardappelen
Chipsaardappelen maken al heel lang een groei door. De teelt steeg tegenover boekjaar 2016/17 met bijna 10.000 ton naar een recordhoogte van 133.000 ton.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven