Chili exporteert steeds meer kersen naar China

De Chileense export van kersen en blauwe bessen loopt dit jaar extreem goed dankzij de sterke vraag vanuit China. Dit blijkt uit een maandelijks handelsrapport van het Generaal Directoraat voor Internationale Economische Relaties, dat onder het Chileense ministerie voor Buitenlandse Zaken valt.

Volgens de Chileense website "America Economia" laat het maandelijkse handelsrapport zien hoe de gemiddelde exportwaarde van Chili deze maand een record gebroken heeft. In de afgelopen periode kwam de Chileense kersenexport neer op een waarde van US$856 miljoen (€751,4 miljoen). Jaar op jaar is dat een toename van 187%. De totale waarde van de export van Chileense blauwe bessen kwam neer op US$485 miljoen (€425,7 miljoen), oftewel een toename van 39%.

Uit statistieken van de Chileense brancheorganisatie voor de fruitsector Fedefruta blijkt dat China de grootste exportmarkt is voor Chileense kersen. Er is voor US$771 miljoen (€676,8 miljoen) aan kersen naar China geëxporteerd. Van de totale Chileense kersenexport gaat 90% naar de Chinese markt. Het areaal voor de kersenteelt is in Chili toegenomen van 8.675 hectare in 2015 tot 13.699 hectare in 2018, oftewel een toename van meer dan 57%. De Chinese markt voor Chileense blauwe bessen wordt eveneens met de dag sterker.

Bron: br-cn.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven