Roemenen aangehouden met meer dan een ton gestolen mandarijnen

De Guardia Civil van de regio Murcia heeft drie personen aangehouden als vermeende daders van herhaaldelijke diefstal op een teeltbedrijf in de gemeente Lorca. In het voertuig dat de verdachten gebruikten werden 25 zakken aangetroffen met meer dan een ton mandarijnen naast landbouwgereedschap, handschoenen, gebruikte schoenen en hoofdlampen.

Sinds half oktober was de Guardia Civil op de hoogte van verschillende diefstallen van citrus op een teeltbedrijf, waarbij een onbepaalde hoeveelheid mandarijnen gestolen was.

Het Roca team, gespecialiseerd in het aanpakken van diefstal op het land, sprak meerdere keren met de leidinggevende van de boomgaard, die vertelde dat de diefstallen vroeg in de ochtend plaatsvonden.

Een week geleden werd de aanwezigheid van een minibusje, dat tekenen van overbelading vertoonde, ontdekt. Daarom werd het onderschept toen het door het gehucht Almendricos (in de gemeente Lorca) reed.

In het voertuig, waarin drie mannen zaten, ontbraken de achterstoelen. In plaats daarvan stonden er 25 zakken vol met citrus. De drie mannen - van Roemeense nationaliteit en inwoners van Roquetas de Mar (Almería) - werden aangehouden als verdachten van herhaaldelijke diefstal.

Dankzij de tijdens het onderzoek verkregen aanwijzingen is duidelijk geworden dat het gaat om een criminele groep die gevestigd is in de provincie Almería en gespecialiseerd is in de diefstal van citrus. De geografische nabijheid van teeltbedrijven in Murcia maakte het voor hen mogelijk hun doelwit in een paar minuten te bereiken. Na de diefstal keerden ze terug naar hun woonplaats waar ze het fruit vermoedelijk afzetten via illegale retailkanalen.

 

Bron: laverdad.es


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven