Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twaalf maanden per jaar bio-basilicum uit Italiaanse kas

"Wij zijn ervan overtuigd dat biologische landbouw de enige mogelijkheid is om de toekomst te respecteren. Het is een richting die we niet alleen hebben gekozen met betrekking tot onze zaailingen, maar ook tot de verpakking. We hebben de nieuwe biologisch afbreekbare en recyclebare verpakkingen voor al onze biologische producten." Dat zeggen eigenaar Carlo Simonato en Rosanna Bertoldin, marketingmanager bij Fratelli Simonato.

Marketingmanager Rosanna Bertoldin

Kwekerij Ortroflorovivaistica dei Fratelli Simonato, opgericht in 1993, is toonaangevend in de productie van biologische aromatische kruiden. In 1997 begon het proces van omschakeling naar biologisch dat in 2000 werd voltooid toen de BIO-certificering werd verstrekt door het Institute for Environmental Ethics Certification.

De hele familie Simonato heeft bijgedragen aan de groei van het bedrijf en veel van hen zijn nog steeds actief binnen de onderneming die is gevestigd in de plaats Due Carrare. In de loop der jaren is er geïnvesteerd in technologie en innovatie om te kunnen voldoen aan de eisen van de markt en daarbij lag de focus op het gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

"Dankzij de nieuwe geavanceerde kassen met kunstlicht kunnen we 12 maanden per jaar basilicum laten groeien, waardoor we niet gebonden zijn aan een bepaalde periode in het jaar. Dit jaar zijn we gestart met het kweken van de biologische kerstster. Deze wordt gekweekt in onze kassen en zijn verkrijgbaar in potten van van 10, 12 en 14 centimeter", zegt Rosanna.  

"We hebben besloten om de biologische landbouwmethode ook te gebruiken voor deze plant, die in de kerstperiode altijd in veel Italiaanse huizen aanwezig was, om te laten zien dat we de natuur volledig willen respecteren. Biologische landbouw staat het gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen niet toe en daarom zijn wij ook voorstander van het gebruik van producten die de menselijke gezondheid en het milieu beschermen."

Aromatische kruiden
"Onze focus op milieuduurzaamheid leidt ertoe dat we elke dag zoeken naar innovatieve oplossingen. Een belangrijk keerpunt in deze zin is de creatie van een nieuwe, volledig milieuvriendelijke verpakking: BIO KEPOS 3".

De drie sterke punten van BIO KEPOS 3:

- De pot is gemaakt van plantaardige vezels en na gebruik op de composthoop worden gegooid.
- De verpakkingszak, gemaakt van afbreekbaar materiaal, kan bij het plastic afval.
- Het label is gemaakt van gecertificeerd papier en kan bij het oud papier.

De vraag naar verse aromatische kruiden neemt op jaarbasis toe dankzij meer kennis over hun medicinale en nutritionele kwaliteiten. Onder de afnemers zijn veel restaurants van over de hele wereld en ook de farmaceutische en natuurlijke cosmetica-industrie behoren tot de klantenkring van Fratelli Simonato.

"Er staan ons echter veel uitdagingen te wachten en daarom zijn we erg gericht op innovatie. Dit alles om de consumentenvraag te interpreteren en hierop te anticiperen in een maatschappij die dramatisch verandert. Basilicum blijft nog onze hoofdactiviteit, maar al onze aromaten kenmerken zich door een hoog servicecomponent die garanties biedt voor zowel de retailers als de consument", concludeert Rosanna.

Contact:


Azienda Ortoflorovivaistica dei Fratelli Simonato
Via Vò di Placca, 58
35020 Due Carrare (PD)
Tel./fax: (+39) 049 912 5935
Tel.: + 39 347 0645998
Email: [email protected]
Web: www.simonato.com

 

Publicatiedatum: