Vroeg einde aan blauwe bessenseizoen zorgt voor gat in september en begin oktober

"Onze Schotse teelt moest deze periode alle zeilen bijzetten"

Het Britse zachtfruitseizoen liep tegen een late start aan die gevolgd werd door een lange winter en een vroeg einde door een hete, droge zomer. Toch zag de algehele markt volgens Kantar een waardestijging van 9,5% eindigend op 7/10. Het volume steeg tot deze datum ook met 2,8%. Aardbeien +4,1%, frambozen +18,2%, zwarte bessen + 7% en blauwe bessen + 15,4%.

David Buxcey  van Angus Soft Fruits: "We hadden een slome start en de sector  moest tot 4 juni inhalen met het volume van vorig jaar."

"Voor aardbeien en frambozen bleef de overstap naar importfruit dit jaar redelijk zonder effect, omdat we vroege volumes uit het Iberisch Schiereiland ontvingen. De grootste overbruggingsperiode trof de blauwe bessen, waarbij we een vroeg einde aan het Poolse seizoen zagen wat in september en begin oktober een gat in het aanbod creëerde. Onze Schotse teelt had het moeilijk om de volumes in deze periode te handhaven."

Momenteel heeft Angus Soft Fruits aardbeien uit het VK, Nederland, België; frambozen uit Spanje, Marokko, het VK en blauwe bessen uit Peru, Argentinië, Zuid-Afrika.

David zei dat de vraag op het moment stabiel is en in lijn ligt met het aanbod en hij verwacht de gebruikelijk piek in de vraag voor kerst.

Voor meer informatie:
Jill Witheyman
Angus Soft Fruits
T +44(0) 1241 879989
Email: Jill.Witheyman@angussoftfruits.com
www.angussoftfruits.co.uk

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.