Stijgende belangstelling voor Poolse appelen van India en Saoedi Arabië

Poolse appeltelers oogsten nog steeds. De belangstelling was vorige maand relatief laag, maar daar is verandering in gekomen. Emilia Lewandowska van Fruit Group vertelt dat de export naar landen als India en het Arabisch Schiereiland is gestegen.

Lewandowska: “Twee weken voor de beurs in Madrid steeg de belangstelling. Die kwam niet van onze gebruikelijke Europese klanten, maar uit andere delen van de wereld."

Wanneer je markten als India en Saoedi Arabië op gaat, krijg je te maken met onbekende concurrentie. Er bestaat altijd het risico dat andere landen onder de Poolse prijzen duiken.

Arbeidskrachten vormden een poosje een probleem in Polen, omdat seizoenwerkers uit Oekraïne niet kwamen opdagen. "Sommige telers vroegen familieleden om hulp. Anderen wachtten tot de appelen vielen en raapten ze met machines op. Deze appelen werden niet verkocht, maar moesten opgeruimd worden."

De regering hielp telers om van hun appelen af te komen. Ze kocht grote volumes appelen voor een vaste prijs die verwerkt werden. "Fruit Group deed hier niet aan mee. Wij hadden onze eigen oplossingen en konden ze zonder probleem verkopen."

Fruit-Group was op de Fruit Attraction in Madrid aanwezig. "In Madrid haalden we goede contracten binnen. Sommige bedrijven deden niet mee omdat binnenkort de Fruit Logistica in Berlijn is. Ons lijkt meedoen aan beide beurzen een goed plan. Fruit Attraction was bovendien aan het begin van ons appelseizoen."

Voor meer informatie:
Emilia Lewandowska
Fruit-Group SP.z.o.o.
Tel: +48 48 32 03028
Email: exportemilia@fruitgroup.pl 
www.fruitgroup.pl/ 
www.facebook.com/fruitgroupzszoo/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.