Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André Boon, Scherpenhuizen:

"Grote Braziliaanse mango-aanvoer drukt de prijzen"

Tholen - Braziliaanse mango's zijn momenteel in overvloed aanwezig op de Europese markt. "Er worden wekelijks wel 250-260 containers naar Europa verladen, dat is toch snel 20% meer dan afgelopen jaar. Dit heeft wel degelijk invloed op de prijs die op een behoorlijk lager niveau ligt dan afgelopen jaar", constateert André Boon van Scherpenhuizen.

"Het aanbod Kent, Keitt, Tommy Atkins en het laatste restje Palmer uit Brazilië zorgt voor voldoende aanbod op de mangomarkt. De vraag is wel redelijk, maar door de grote volumes blijven de prijzen onder druk staan. Gelukkig is het Spaanse seizoen van de Osteen-mango aflopend, waardoor men wel wat hogere prijzen verwacht voor de Braziliaanse mango's", vervolgt André.

"Daarbij is Peru alweer gestart met de luchtvracht-mango's en gaan de eerste zeevrachtverladingen over twee weken ook alweer plaatsvinden, waardoor mogelijk de eerste week van december alweer de eerste binnenkomsten zijn. Dat zal zeker gaan zorgen voor een interessante decembermaand", constateert de importeur. "Het Peruaanse seizoen zal wel eerder afgelopen zijn dan vorig jaar en in totaliteit heeft men ook 20-25% minder mango's, maar dat zal zeker voldoende zijn om alle markten te voorzien."

Voor meer informatie:
André Boon
Scherpenhuizen
T: +31 402584669
M: +31 6 547 288 50
A.Boon@scherpenhuizen.nl
www.scherpenhuizen.nl