AGF-producten verpakken in kartonnen tray met topseal

De „EU Plastics Strategy“ stuurt Multivac, bij het verpakken van AGF producten, in de richting om recyclebare, fossiele grondstof reducerende of hernieuwbare materialen in te zetten. Met name de vraag naar recyclebare verpakkingen zal in de nabije toekomst sterk toenemen.

De stimulans vanuit de retail ziet men al bij bijvoorbeeld bij druiven en zachtfruit die in plaats van in kunststof clamshells vaker in topseal trays verpakt worden.Maar er kunnen nog meer slagen gemaakt worden in verpakte AGF producten! Zo is het ook mogelijk om zachtfruit, champignons, druiven of tomaten in kartonnen trays met topseal te verpakken. De topseal kan hierbij voorzien worden van diverse perforaties waaronder ook het Multivac X-Mesh concept.

Met Multivac PaperBoard, biedt Multivac , een van de marktleiders en toonaangevend op het gebied van verwerkings- en verpakkingstechnologie, een breed scala aan oplossingen waarmee volledig recyclebare verpakkingen op basis van papiervezels geproduceerd kunnen worden.

Verpakkingen zijn in eerste instantie bedoeld om het product te
beschermen. Verpakkingen zorgen bij voedsel echter ook voor
verbeterd gebruik en een langere houdbaarheid. Kunststof composieten hebben de vereiste barrière-eigenschappen en kunnen gemakkelijk op verpakkingsmachines worden verwerkt die meestal voor dit doel worden gebruikt.De nieuwe Duitse wet op verpakkingen, die in 2019 van kracht zal
worden en de Europese Strategie inzake kunststoffen, die in januari 2018 van start is gegaan, moeten de enorme wereldwijde toename in de productie van plastic tegengaan. Hiermee wil men vooral een
recycle economie voor plasticproducenten introduceren en de plastic consumptie verminderen.

Voor Multivac is dit niets nieuws. Als een van de marktleiders wil Multivac met haar technologie innovatieve machineconcepten ontwikkelen en binnen de markt toonaangevend zijn op het gebied van verpakkingskwaliteit, efficiëntie, grondstofbesparing en verpakkingsreductie. Multivac is er tevens van overtuigd dat met alternatieve materialen verdergaande duurzame vooruitzichten voor de toekomst kunnen worden gecreëerd.

Alternatieve verpakkingsconcepten met Multivac
PaperBoard
Multivac PaperBoard biedt verschillende oplossingen voor de
productie van verpakkingen op basis van papiervezels. Multivac werkt hiervoor samen met toonaangevende producenten aan geschikte verpakkingsmaterialen die in standaardsystemen verwerkt kunnen worden. Diepstrekverpakkingsmachines en traysealers kunnen geheel aan de prestatie-vereisten van de klanten worden aangepast. Hierdoor zorgen ze voor betere verpakkingskwaliteit, meer output en een grotere procesbetrouwbaarheid. Daarnaast zorgt een combinatie van toevoer-, uitvoer- en etiketteermodules voor volledig geautomatiseerde verpakkingsoplossingen die geheel aan alle efficiency-eisen voldoen.

Zo kunnen bijvoorbeeld zowel MAP- als skinverpakkingen van
papiervezels op Multivac -systemen geïmplementeerd worden. Het steunmateriaal kan als rol of gesneden vel worden verwerkt en
daarnaast kunnen ook geprefabriceerde trays gebruikt worden. Alle
materialen kunnen door de eindgebruiker gescheiden worden en de
papieren rug is recyclebaar.

Voordelen van verpakkingen op basis van vezels
Dankzij de functionele lagen kunnen verpakkingen op papierbasis
worden geproduceerd die aan de barrière-vereisten van kunststof
composieten voldoen. Zowel de papieren rug als de papier composiet kan gerecycled worden. Hierbij moet er wel rekening mee worden gehouden dat de regels hiervoor per land verschillen.

Een bijkomend voordeel van een papieren rug is dat deze op allerlei verschillende manieren bedrukt kan worden. Hierdoor valt een product meer op bij het verkooppunt. Er kunnen ook grote etiketten met productgegevens op de papieren rug worden geplakt.

De verwerking van kartonnen trays
Voor de verwerking van kartonnen trays naar MAP- en skinverpakkingen heeft Multivac dieptrekverpakkingsmachines en traysealers die kunnen worden uitgerust met modules voor de toe- en uitvoer van de trays.

Voor de traysealer worden trays van karton composiet gebruikt die na gebruik op type gescheiden kunnen worden. Daarentegen zijn de trays voor de dieptrekverpakkingsmachine gemaakt van mono karton. In de diepstrekmatrijs van de machine worden de trays met een plastic laag geseald die na gebruik van het karton kan worden gescheiden. Bij de keuze van het ideale systeem spelen de outputvereisten van de verpakkingsoplossing een cruciale rol.

De verwerking van kartonnen ruggen

Skinverpakkingen met een kartonnen rug kunnen zowel met Multivac dieptrekverpakkingsmachines als met traysealers worden geproduceerd. In tegenstelling tot de traysealer die gesneden kartonnen vellen verwerkt, kan de diepstrekverpakkingsmachine materiaal van rollen verwerken en zijn met deze technologie veel meer verschillende verpakkingsontwerpen mogelijk. Bovendien zijn rollen veel efficiënter in gebruik.

De verwerking van vervormbaar papier
MAP- en skinverpakkingen van vervormbare papier composieten kunnen op dezelfde manier worden geproduceerd. Hiervoor kunnen papier- en karton composieten met verschillend gramgewicht en verschillende functionele lagen worden gebruikt. Met de standaardversie van de Multivac dieptrekverpakkingsmachines kunnen verpakkingsacviteiten van maximaal 20 mm worden geproduceerd. Net als bij de hierboven genoemde verpakkingen kunnen de materialen van deze verpakking op type gescheiden worden en is de papieren rug recyclebaar.

Voor meer informatie:
Saskia Cooman
Multivac
Pompmolenlaan 15
NL-3447 GK Woerden 
+31 (0) 348 4365-70
info@multivac.nl  
www.multivac.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.