Bouke Arends voorgedragen als nieuwe burgemeester van Westland

De gemeenteraad van Westland heeft op 30 oktober 2018 besloten om de Bouke Arends bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen als nieuwe burgemeester. Arends is op dit moment wethouder in de gemeente Emmen. De nieuwe burgemeester wordt naar verwachting per 18 december 2018 benoemd en op die datum beëdigd.

Bouke Arends is 52 jaar. Na jarenlang lid te zijn geweest van de gemeenteraad van Emmen werd hij in 2010 wethouder voor de Partij van de Arbeid in deze gemeente. Voordat hij wethouder werd, was hij werkzaam als voorzitter van de raad van bestuur van de Rijnbrink Groep in Nijverdal, een provinciale ondersteuningsinstelling voor bibliotheken en culturele organisaties.

De voordracht werd voorbereid door een Vertrouwenscommissie (VC) bestaande uit de voorzitters van de negen raadsfracties, de griffier (secretaris van de VC), de gemeentesecretaris (plaatsvervangend secretaris) en wethouder Gardien-Reinders (adviseur namens het college). In haar verslag van bevindingen omschrijft de Vertrouwenscommissie de heer Arends als een persoon die past bij de bevolking van Westland: nuchter, zonder gevoelens van anderen uit het oog te verliezen, en bereid om de handen uit de mouwen te steken. "Een kandidaat die weet waar het om gaat, relativeringsvermogen heeft en een duidelijk rolbesef aan de dag legt", aldus de commissie.

Vervolg
Met de voordracht van de gemeenteraad komt de afronding van de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester van Westland in zicht. De voordracht wordt verzonden aan de commissaris van de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister volgt in beginsel de aanbeveling van de raad in zijn voordracht aan de Koning. Omdat Westland een 100.000+ gemeente is zal de voordracht ook nog worden besproken in de ministerraad. Na ondertekening van het Koninklijk Besluit is de benoeming van de nieuwe burgemeester een feit. De beëdiging zal plaatsvinden tijdens een extra raadsvergadering op 18 december (aanvang 19.30 uur). Na afloop van de vergadering is er voor een ieder gelegenheid de nieuwe burgemeester te feliciteren en afscheid te nemen van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne-van der Hoeven.

Bron: Gemeente Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.