Nettowinst Fresh Del Monte groeide met 12% in derde kwartaal

Fresh Del Monte Produce heeft haar financiële resultaten bekend gemaakt over het derde kwartaal, dat op 28 september 2018 eindigde. Het bedrijf meldt een gemiddeld verlies per aandeel van €0,39 in het derde kwartaal van 2018, ten opzichte van een gemiddelde winst van €0,20 per aandeel in het derde kwartaal van 2017. Het bedrijf had in het derde kwartaal van 2018 een aangepast nettoverlies van €0,12 per aandeel, ten opzichte van een aangepaste nettowinst van €0,21 per aandeel in het derde kwartaal van 2017. 

"In het derde kwartaal zagen we onze nettoverkoop met 12% stijgen, wat grotendeels te danken is aan onze recente overname van Mann Packing," vertelt directeur Mohammad Abu-Ghazaleh. "We blijven ons herstellen van de uitdagingen van eerder dit jaar. We hebben profijt gehad van onze diversificatie-strategie, innovaties en wereldwijde aanwezigheid terwijl we ons zijn blijven richten op kostenbesparingen binnen onze hele organisatie."

De nettoverkoop in het derde kwartaal van 2018 bedroeg €880 miljoen ten opzichte van €839 miljoen in het derde kwartaal van 2017. De stijging van de nettoverkoop nam vooral in de segmenten verse en bewerkte groenten en fruit toe, met name vanwege de bijdrage van Mann Packing, maar werd gedeeltelijk tenietgedaan door de lagere nettoverkoop binnen het bananensegment.  

De brutowinst bedroeg in het derde kwartaal van 2018 €46,3 miljoen, ten opzichte van €51,3 miljoen in het derde kwartaal van 2017. De daling van de brutowinst was het gevolg van het lagere brutoresultaat van de overige bedrijfssegmenten van het bedrijf, hetgeen voornamelijk veroorzaakt wordt door de lagere verkoopprijzen in de overige verssegmenten en de hogere productie- en zeevrachtkosten. De daling van de brutowinst werd ten dele gecompenseerd door de hogere verkoopprijzen binnen het bananensegment van het bedrijf en de gunstige wisselkoersen. 

Het operationele verlies bedroeg in het derde kwartaal van 2018 €9,9 miljoen, ten opzichte van een bedrijfsopbrengst van €14,7 miljoen in het derde kwartaal van 2017. In het derde kwartaal van 2018 bedroeg het aangepaste netto bedrijfsresultaat €2,8 miljoen, ten opzichte van €15 miljoen in dezelfde periode van 2017. De daling was met name het gevolg van de hogere waardevermindering van activa, overige onkosten, en administratieve kosten vanwege de overname van Mann Packing. 

In het derde kwartaal van 2018 bedroeg het nettoverlies van Fresh Del Monte Produce  €18,9 miljoen, ten opzichte van een nettowinst van €10,1 miljoen in het derde kwartaal van 2018. Het aangepaste nettoverlies bedroeg in het derde kwartaal 2018 €6,2 miljoen, ten opzichte van een aangepaste netto opbrengst van €10,5 miljoen in het derde kwartaal van 2017. Deze verandering was met name het gevolg van de lagere operationele opbrengst en de hogere rente-uitgaven, die deels wegvallen tegen de lagere reservering voor inkomstenbelastingen. 

 

 Klik hier voor het volledige rapport.

Voor meer informatie: 
Christine Cannella
Fresh Del Monte Produce Inc.
Tel: +1 305-520-8433 
www.freshdelmonte.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven