Plannen Aart Blom voor fruitattractiepark krijgen vorm

"Binnenlandse appelafzet gaat als een speer, perenexport blijft nog wat achter"

Tholen - De perenexport is tot nu toe wat achter gebleven, maar volgens fruithandelaar Aart Blom van FruitPartners Blom begint de vraag nu voorzichtig los te komen. "Het is ook nog best vroeg, maar tot nu toe is de export eigenlijk wat tekort geweest. Veel landen maken eerst hun eigen fruit op. De vraag is wel vrij breed, naar alle landen gaat er wel wat heen, maar de grote volumes zijn vooralsnog achter gebleven. Kouder weer is welkom voor de perenexport."

De Hollandse appelafzet is voor het overgrote deel gericht op de binnenlandse markt. "De appelteelt is de laatste jaren deels verschoven naar de perenteelt, maar is nu wel redelijk in balans", constateert Aart. "De Hollandse retail is goed bezig met onder meer acties om het Hollandse fruit te promoten. Het fruit is erg goed van smaak en daardoor zie je de mensen terugkomen om hun appelen en peren. Er gaan goede volumes door de winkels, dus dat is een goede zaak!"

"Gisteren liepen de perenprijzen weer wat op. Ook de goede, harde Elstar die op tijd is geplukt wordt goed betaald, maar met wat dikkere appelen val je wel gelijk terug in de prijs", vertelt Aart. Naast zijn activiteiten als fruithandelaar is hij ook druk doende om een heus fruitattractiepark van de grond te krijgen. Al enkele jaren houden we hier in de zomer Open Kersendagen. De animo hiervoor is enorm groot. Als mensen uit de stad in een pluktreintje door de boomgaard maken, weten ze echt niet wat ze meemaken. Dat willen we breder trekken."

"We hebben al volop ideeën om het attractiepark vorm te geven met natuurlijk de zelfpluk, wat voor veel mensen al een attractie op zich is, maar het idee is dat de mensen ook zelf kunnen sorteren en meedoen met een veilingspel. Ook willen we een fabriekje starten waar jam en appelmoes gemaakt wordt. Op 5 november gaan we tijdens een inloopavond aan de buurt uitleggen wat de plannen zijn. Vooralsnog zijn de reacties van omwonenden en collega's unaniem positief. Mensen die denken wat te kunnen betekenen zijn uiteraard van harte welkom!"

Voor meer informatie:
Fruitpartners Blom
Hooiweg 16a
4158 LE Deil
Tel: 0345-651311
Aart3@fruitpartnersblom.nl
www.fruitpartnersblom.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.