Importeur Macalea uit Hamburg uit zich over 'fake news'

"Senda Verde is niet failliet en exporteert nog iedere week bananen''

Onlangs werd het nieuws gepubliceerd dat Macalea, gevestigd in Hamburg, verantwoordelijk is voor het faillissement van exportbedrijf Senda Verde. Terwijl dit bericht zich als een pandemie over het internet verspreidt, ziet de directie van Macalea zich gedwongen om dit nieuws te ontkrachten, zegt directeur Herbert Scholdei.

Volgens Herbert wordt Macalea in een anonieme kennisgeving verantwoordelijk gemaakt voor het faillissement van Senda Verde. „We kennen de herkomst van het bericht niet, maar het verspreidt zich als een pandemie. Deze informatie is gelogen! Het is fake news. Deze uitdrukking wordt de laatste tijd te pas en te onpas gebruikt, maar geeft in dit geval precies weer wat hier gebeurd is'', aldus Herbert.

De directeur van het bedrijf uit Hamburg ziet zich dus gedwongen om zich te verdedigen tegen de beschuldigingen, juist omdat de herkomst onbekend en gelogen is. Herbert: „Senda Verde is niet failliet en exporteert voor ons nog iedere week bananen. Het officiële standpunt van onze bestaande producent c.q. exporteur Senda Verde plaatsen we op onze website.''

'Familiaire verworteling'
Macalea is een bedrijf met twintig jaar marktervaring en een groot aantal producenten en exporteurs. „Deze partners begeleiden ons als sinds de beginjaren op partnerschappelijke of zelfs familiaire basis. Vooral bij bio-bananen hebben we in de afgelopen jaren een hele goede naam bij de productie en handel opgebouwd. Met name vanwege mijn familiaire verworteling in het oorsprongsland beschik ik over tamelijk korte afstanden richting de productie. Des te erger zijn deze beschuldigingen tegenover mijn familie in Ecuador'', zegt Herbert verder.

Verdere informatie:
MACALEA GmbH & Co. KG
GF: Herbert Scholdei
Oberhafenstr. 1
D-20097 Hamburg
Tel.: +49 (40) 30 37 27 111
Fax: +49 (40) 30 37 27 100
Mail: herbert.scholdei@macalea.com 
Web: www.macalea.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.