Raynbow en Bellavista: technologie van Raytec Vision voor aardappel en babyleaf

Met meer dan 15 jaar ervaring in verschillende segmenten van de voedingsmiddelenmarkt en meer dan 1.300 geïnstalleerde machines over de hele wereld is Raytec Vision een toonaangevend bedrijf op het gebied van optische sorteertechnologie en röntgeninspectie. Dankzij voortdurend onderzoek is er een uitgebreide reeks aan innovatieve machines ontwikkeld waarmee voedselkwaliteit en -veiligheid gegarandeerd wordt. Het gaat om optische sorteerders voor onbewerkte en bewerkte producten en röntgeninspectiemachines voor producten in verpakkingen en in bulk.

Dankzij zijn gedegen ervaring biedt Raytec oplossingen op maat voor de specifieke behoeften van zijn klanten met wie het bedrijf een uniek en duurzaam samenwerkingsverband opbouwt.

Tijdens Fruit Attraction presenteerde Raytec Raynbow, een optische sorteerder met sensoren voor de sortering van verse groenten en fruit. Dankzij de nieuwe software UNYCO is de Raynbow vanaf nu nog efficiënter, met name voor de opsporing van gebreken en contaminanten in ongewassen aardappelen.

Marcos Pincu, sales manager bij Raytec Vision (zie foto) licht toe de Raynbow dankzij het speciale systeem 100 % van de oppervlakte van elk product kan analyseren, waarmee allerlei soorten gebreken geëlimineerd kunnen worden (onder andere kleurgebreken en rot). Ook is er een optie voor het scheiden van onbruikbare producten en producten van tweedeklas kwaliteit.

In de stand van Raytec was ook de Bellavista te zien, een exclusieve machine, ontworpen en geproduceerd door Gemini in samenwerking met Raytec Vision. Bellavista is de eerste oogstmachine van babyleaf ter wereld met een optisch sorteersysteem aan boord waarmee de meest gevaarlijke afwijkingen direct op het land geëlimineerd kunnen worden. Dankzij een optisch systeem uitgerust met NIR technologie (Near InfraRed) en cholorofylanalyse is het mogelijk om alle gebreken met een grootte vanaf 10 mm te identificeren, waardoor 95 % van de contaminanten direct op het land uitgesloten kan worden.

"Bellavista is niet alleen een synoniem voor kwaliteit, efficiëntie en veiligheid, maar blinkt ook uit in zijn aandacht voor comfort: de  bestuurder heeft een comfortablee zitplek (zie foto boven) en beschikt over een groot touchscreen in kleur om gemakkelijk alle functies van de apperatuur te kunnen bedienen".

Details van de Bellavista.

Voor meer informatie:
Raytec Vision SpA
Via Paradigna 94/a
43122 Parma
Tel.: +39 (0)521 303427
Fax: +39 (0)521 339325
Email: info@raytecvision.com
Web: www.raytecvision.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.