Ondanks vorst tijdens bloei

Nieuw-Zeeland: vroege kersenoogst begint op tijd

De vroege soorten van de Marloborough-kers worden op dit moment geoogst, precies op tijd, ondanks de vorst die zich voordeed tijdens de bloei. De manager van Cherryland, Nicola Whyte, zei dat ze in de lente helikopters en irrigatie hebben gebruikt om vorstschade te voorkomen op de Middle Renwick Rd-boomgaard. De helikopters moesten drie keer worden ingeschakeld om de temperaturen op een veilig niveau te houden. Hoewel ze wel leden onder enige schade, kwamen ze er goed vanaf vergeleken met de boomgaarden in Centraal-Otago. "Tot nu toe gaat alles goed. Ondanks de vorst hebben we erg goed weer gehad", aldus Whyte.

De koude tijdens de bloei betekent dat de oogst niet extreem groot zou zijn, maar het is gemiddeld en de kwaliteit is zeer goed, zegt Nicola. Ze begonnen zondag met het plukken van Earlise, de vroegste variëteit, voor markten in het hele land. Latere oogstvariëteiten zouden medio december worden geëxporteerd naar Azië, voornamelijk Zuid-Korea.

Terry Sowman, eigenaar van Kiwi Cherries, zei dat hun Hammerichs Rd-boomgaard over het algemeen geen vorstgevoelig gebied is. Het feit dat het zo koud was tijdens de bloeitijd, was echter genoeg om het volume te beïnvloeden. De regenschermen hebben de bladeren en het fruit beschermd tegen de plotselinge hagelstorm die vorige maand delen van de regio troffen, zei hij.

Source: stuff.co.nz

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.