T&G oogst Peruaanse druiven voor de Europese markt

In Peru is T&G Global begonnen aan de pluk van de eerste Ivory en Sugraone druiven. Het fruit zal worden verpakt voor de Europese markt.

De oogst begon eind vorige maand met de vroege pitloze witte rassen en volgende week zal het tweede deel van de oogst beginnen met de pluk van de pitloze rassen Autumn Crisp en Crimson. 

Sarah McCormack van T&G Global laat weten zeer tevreden te zijn over de kleuring en consistentie van de druiven die tot nu toe verpakt zijn. Ze beschrijft de kwaliteit als 'uitmuntend'. 

"Tot dusver hebben we 20.000 dozen verpakt en ligt het verhandelbaar percentage op 96,2%. De verwachting is dat de totale oogst uit zal komen op zo'n 220.000 dozen en daar zijn we erg blij mee omdat dit pas ons tweede oogst in Peru is."

In 2019 oogstte T&G ook een klein hoeveelheid druiven maar de grote overstromingen in dat jaar hadden verwoestende gevolgen voor de oogst.

De oogst van dit seizoen zal door T&G naar Europa in plaats van de Verenigde Staten worden verladen aangezien de beschikbaarheid van binnenlandse druiven op de Amerikaanse markt nog altijd groot is.

"De Verenigde Staten heeft nog ongeveer 50% van haar eigen oogst af te zetten en dit zal naar verwachting niet eerder dan eind december of begin januari gebeurd zijn. De vraag naar Peruaanse pitloze Crimson en Red Globe druiven vanuit China is ook goed nu de handelsperikelen tussen China en de Verenigde Staten voortduren." 

Felipe Rodriguez, van T&G Zuid-Amerika, vertelt dat de oogst naar verwachting op 20 november zal eindigen. "In Piura kunnen we de oogst enigszins manipuleren en we zijn van plan om eind november te eindigen, nog voor de temperaturen in december te hoog oplopen."

T&G beschikt tegenwoordig over een areaal van in totaal 340 hectare, waarvan 136 hectare beplant in de Peruaanse regio Piura. 

Voor meer informatie:
Jo Jalfon
T&G Global
Tel: + 64 27 201 2645 
Email: joanne.jalfon@tandg.global 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven