China: perenopbrengst van Hebei met 30% tot 50% verminderd.

Het totaal aan appelen en peren is dit jaar in China fors afgenomen door de extreme weersomstandigheden. De prijzen op de markt zijn als gevolg hiervan in vergelijking met vorig jaar toegenomen. De opbrengst aan Ya- en Huangguan-peren van dit jaar is in Hebei afgenomen met 30% tot 50%. "De oogst is afgerond en het fruit is in opslag geplaatst. De Fuji-appelen in Shandong zijn dit jaar afgenomen met 20% tot 40%. De appelen worden nu in bewaring geplaatst," zegt Amy van Great Sun Fruits.

"We exporteren veel verschillende perenrassen. We exporteren Huangjin- en Hepi-peren vanuit Shandong naar de VS en Canada. Ook leveren we Huangguan- en Ya-peren naar markten in Zuidoost-Azië. Verder exporteren we nog Ya-peren naar Canada."

"Wegens de handelsoorlog tussen de VS en China is het Amerikaanse importtarief op Chinese peren met 10% toegenomen. Op 1 januari zal dit tarief verder worden verhoogd naar 25%. Deze situatie heeft echter geen grote invloed op onze perenexport naar de VS. We hebben erg weinig concurrentie op de Amerikaanse perenmarkt. De peren die we naar de VS sturen zijn kenmerkende rassen met een goede kwaliteit. Er zijn maar een paar landen die ik ken die dezelfde perenrassen kunnen leveren, zoals Korea. De Koreaanse perenexport heeft echter maar weinig invloed op onze export."

"Ons bedrijf verzorgt diensten binnen de landbouwsector, die een aantal aspecten met elkaar integreren. Dit zijn onder andere product- en plantagemanagement, koelopslag, verwerken en verpakken en koeltransport. We hebben teeltcoöperaties in Shandong en Hebei. We zetten ons fruit voornamelijk af in supermarkten in grote en middelgrote steden in China. Ook werken we met online retailkanalen. Tegelijkertijd willen we graag samenwerken met buitenlandse importeurs, die interesse hebben in Chinese appelen en peren. We hopen dat we deze handelaren van dienst kunnen zijn met een soepele leveringsketen."

Verse Fuji-appelen van plantages in Shandong

Amy

Great Sun Fruits Co., Ltd.

www.greatsunfoods.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven