„Met deze lijn kan men twee ton jumbo-asperges per dag verwerken"

Hepro biedt schilmachine aan voor extra grote asperges

Na de introductie van de twee vorige schilinstallaties voor groene en witte asperges van gebruikelijk formaat, heeft Hepro de HSM-3000 verder ontwikkeld. Nu verschijnt de grote zus op de markt: de HSM-3000 Jumbo, voor asperges met een diameter van 18 – 42mm. De schilmachine voor extra grote asperges wordt tijdens de aankomende ExpoSE in Karlsruhe gepresenteerd.

Goede schilprestatie
Vanwege de grote vraag naar industriële schilmachines voor extra grote asperges heeft het bedrijf de verzamelde ervaringen met de HSM-6000 Jumbo gebruikt en overgedragen op de HSM-3000 Jumbo. Hierdoor wordt de machine ook interessant voor klanten die tot wel twee ton jumbo-asperges per dag verwerken. „De machine scoort met een schilprestatie van tot wel 3600 stuks per uur en beschikt bovendien over 2 schil lijnen met elk acht paar messen, die met 16 snedes per schilbeurt een vrijwel perfect schilresultaat geven.''Bijzonder positioneringssysteem 
Naast de HSM-6000 Jumbo wordt ook het verbeterde model RSS op de ExpoSE gepresenteerd. Door het vast geïnstalleerde messenblok en een bijzonder positioneringssysteem wordt een ruitvormige snede behaald. „Door de facelift in 2018 bestaat nu de mogelijkheid om de stukken te sorteren in kopjes, middenstukken en uiteindes. Bovendien dient een robuuste hellingsinstelling tot 6 graden voor een hogere aanpassing aan de gebruiker. De asperges worden beter naar de snijplaats getransporteerd en de hantering wordt flexibel", vertelt een woordvoerder van Hepro.

Stijgende vraag naar verwerkte groene asperges
Naast de genoemde noviteiten houdt het bedrijf zich ook continue bezig met het verbeteren van de schilprestaties voor groene asperges. Want de vraag naar deze voormalige exoten groeit continu en daarmee ook de behoefte aan verwerkte groene asperges. „Wat het anders maakt dan de verwerking van witte asperges, is dat men zich op het schilverlies moet concentreren. Anders dan bij witte asperges wordt bij groene asperges alleen het onderste deel van de asperge geschild. Bovendien is de groene asperge dunner en kwetsbaarder aan de kop. Hepro heeft haar industrieschilmachines ingesteld op groene asperges en voorzien van zelf ontwikkelde sensoren, grijpers en schiltechniek voor groene asperges."Convenience 2.0
HEPRO behoort tot de vooraanstaande producenten van moderne schilmachines in de levensmiddelenindustrie. Het bedrijf is sterk in de ontwikkeling van machines voor het geautomatiseerd schillen van asperges en andere groenten.  Parallel aan de continue ontwikkeling van convenience-producten in de verssector, richt het bedrijf zich ook steeds sterker op verpakkingsoplossingen voor vers geschilde groenten.


Bezoek het bedrijf tijdens de aankomende ExpoSE in Karlsruhe (21 + 22 november, stand: Nr.1 / D-02, hal 1)

Verdere informatie:
HEPRO® GmbH
Maschinen und Spezialgeräte
Nahrungsmitteltechnik
Nickelstraße 14
D-33378 Rheda-Wiedenbrück
Tel.: +49 5242 57979-0
Fax: +49 5242 57979-55
info@hepro-gmbh.de 
www.hepro-gmbh.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven