Dragonbreath, de pittigste chilipeper ter wereld

De meest pikante chilipeper ter wereld draagt de naam 'dragonbreath' en wordt gekweekt door Mike Smith, eigenaar van Tom Smith's Plants in het Verenigd Koninkrijk.

Deze chilipeper wordt niet voor consumptie gekweekt. Hij ontstond oorspronkelijk als gevolg van een ongeluk met een plantaardige meststof door de Nottingham Trent University. Het doel was om de kwaliteit en weerstand van de planten toe te laten nemen.

Volgens Smith kan de chilipeper gebruikt worden voor medische doeleinden als verdovingsmiddel voor mensen die allergisch zijn voor de gebruikelijke verdovingsmiddelen. De chili is zo pittig dat de huid verdooft wanneer deze met de peper ingewreven wordt.

Volgens Wide Open Eats kan inname van deze chilipeper leiden tot een afsluiting van de luchtwegen met de dood als gevolg.

Met de schaal van Scoville wordt de concentratie capsaïcine, de stof die verantwoordelijk is voor de pittigheid van de chilipeper, aangegeven. De dragonbreath scoort 2,5 miljoen op de schaal van Scoville, waarmee hij de Carolina Reaper peper, die een score van 1,5 miljoen op deze schaal heeft, verslaat. Ter vergelijking: een jalapeño peper scoort tussen de 2500 en 8000 Scoville, een habanero peper tussen de 100.000 en 350.000, volgens de Universiteit van Californië.

De dragonbreath peper is zo pittig dat hij in een speciaal afgesloten potje bewaard moet worden.

Bron: elsiglodedurango.com.mx 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven