Michel Tahon, FAM:

"Spaanse bedrijven hebben sterke positie in diepgevroren gegrilde groenten"

Tholen - Machinefabrikant FAM heeft al twaalf jaar lang een eigen vestiging in Spanje. "We bieden het volledige gamma snijmachines voor de aardappelen- groenten- en fruitverwerkers", vertelt sales director Michel Tahon. "Spanje heeft economisch gezien een moeilijke periode achter zich, maar die ligt ondertussen ver achter ons. De diepvriesindustrie is nu een serieuze inhaalslag aan het maken en de laatste twee jaar is men zich serieus aan het ontwikkelen. Er wordt vrij veel geïnvesteerd en specifiek de diepvriesgroentenproductie in Spanje is de laatste jaren sterk gegroeid."


Michel Tahon (rechts) met zijn collega's Santiago Diaz en Andrea Gatti tijdens de Fruit Attraction

Spanje is voor Fam en Stumabo een belangrijke markt. "Op de grootste bedrijven in de diepvriesindustrie staan op plaats 4 en 5 Spaanse bedrijven en FAM heeft een sterke vertegenwoordiging in deze bedrijven", vervolgt Michel. "Het versnijden van de groenten wordt vooral gedomineerd door de grootwarenhuizen. In de opkomende snackindustrie van bijvoorbeeld aardappel- en groentechips zijn er veel meer kleinere verwerkers actief. Hoewel de markt voor groentechips nog beperkt is, zie je wel steeds meer interesse op de markt."

" We bieden in Spanje hetzelfde gamma machines als we in de Benelux voeren, waarbij we naast de AGF ook sectoren als de vlees-, kaas en zelfs visindustrie bedienen.Vooral voor de aanvoer van diepgevroren gegrilde groenten zoals paprika, aubergines hebben de Spaanse bedrijven een belangrijke positie ingenomen. Fam heeft de laatste jaren het gamma van Centrifugaal snijmachines sterk uitgebouwd. Verschillende applicaties in de verse groentensector maar ook in de snack industrie (aardappel en groentechips) zijn ook in Spanje zeer belangrijk", besluit Michel.

Voor meer informatie:
Michel Tahon
FAM nv
Neerveld 2
2550 Kontich België
Tel: +32 (0)3 450 92 20
michel.tahon@fam.be
www.fam.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.