Peru: lagere mango-export, maar voldoende fruit om markt te voorzien

Voor het seizoen 2018/2019 wordt verwacht dat de Peruaanse mango-export iets lager zal liggen dan in het vorige seizoen (2017/2018). Toen werd er meer dan 200.000 ton geëxporteerd, waarmee een record gevestigd werd.

Dat zegt de directeur van de Peruaanse Coöperatie van Telers en Exporteurs van Mango (APEM), Juan Carlos Rivera Ortega: "Het mangoseizoen 2018/2019 ontwikkelt zich erg goed en er zal voldoende fruit zijn om de markten te voorzien. Peru blijft een wereldmacht in de export van mango".

Volgens de directeur van APEM zal de mogelijke verschijning van het El Niño fenomeen het mango-seizoen niet aantasten. Dit omdat mango een tropische fruitsoort is die profiteert van een temperatuurstijging.

Eerder benadrukte Juan Carlos Rivera dat APEM zich richt op het efficiënter maken van de mangoteelt. Hiervoor wordt een aantal hulpmiddelen ontwikkeld. Zo beschikt de coöperatie over een kaart voor de kleuring van het fruit, een handleiding en een kalender voor de werkzaamheden. Ook worden er nuttige insecten gekweekt voor biologische bestrijding.

"Het is een reeks hulpmiddelen waarvan we hopen dat ze telers helpen om hun mangoteelt efficiënter te maken. We zullen ze presenteren op het zeventiende Internationale Congres van de Peruaanse Mango, dat op 8 en 9 november zal plaatsvinden in Piura", besloot hij.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019