Energieneutrale openbare verlichting

Eerste Fase aanleg duurzame verlichting Trade Port Noord afgerond

Op het nieuwe bedrijventerrein Trade Port Noord, liggend in Greenport Venlo, zijn -in deze vorm tot nog toe als enige in Nederland- duurzame lichtmasten geplaatst. Met het plaatsen van de laatste van in totaal 78 houten masten is de eerste fase van de aanleg van openbare verlichting op Trade Port Noord gereed gekomen. Hiermee sluit het naadloos aan op de doelstellingen van Greenport Venlo (gebiedsinrichting op basis van cradle-to-cradle).Het bijzondere aan deze lichtmasten is dat in twaalf ervan, dankzij een opgebouwd zonnepaneel, de opgewekte electriciteit weer terug in het net komt. Gedurende de nacht wordt die electriciteit aan het net ontrokken, waardoor de verlichting energieneutraal wordt. Alle lichtmasten zijn gemaakt van duurzaam, recyclebaar en makkelijk te onderhouden hout en uitgerust met zeer duurzame ledverlichting. Verder zal de verlichting ’s nachts worden gedimd, zodat energie bespaard wordt terwijl de veiligheid toch gegarandeerd blijft.

De nieuwe lichtmasten zijn geplaatst in de Heierhoeveweg en Popeweg in Venlo binnen Trade Port Noord. Het is de bedoeling dat in de komende jaren bij de verdere ontwikkeling van Trade Port Noord ook duurzame verlichting wordt geplaatst.
Trade Port Noord is een goed ontsloten gebied dat zich richt op logistieke bedrijvigheid. Het omvat circa 230 hectaren uitgeefbare grond. Door de ligging, vlakbij de Duitse grens, is het een ideale vestigingslocatie. De regio kenmerkt zich van oudsher door de aanwezigheid van (toeleverende) bedrijven met (agro)logistieke kennis en expertise.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.