Marktinformatie Flandria

Grote aanvoer slasoorten met voordelige prijzen

Een ruim aanbod van venkel wordt goedkoop verkocht. Ook lage noteringen voor Chinese kool met een ruim voldoende aanbod. Er is grote aanvoer van alle slasoorten en dat zal de komende weken enkel nog toenemen. Lollo's, eikenblad, ijsbergsla en andijvie zijn allemaal voordelig op dit moment. Veldsla volgt en zakt ook weg. De prijs van krulandijvie zakt lichtjes, maar blijft zoals vorige week de duurste slasoort. Een groot aanbod van selder wordt aan zachte prijzen verkocht.
Aanbod en prijzen van broccoli verliepen stabiel t.o.v. vorige week. Dalende aanvoer van komkommers werd aan lagere prijzen verkocht. Normaal voor de tijd van het jaar. Aanbod en prijzen van spinazie liggen in dezelfde lijn als vorige week. Een verder dalende aanvoer van aubergines werd voordeliger verkocht. Het inlands seizoen is bijna voorbij. Groene paprika werd erg voordelig verkocht. Rood is de duurste kleur, geel zit er tussenin. Het paprika-seizoen nadert zijn einde. Geniet nog van het inlands product nu het nog kan.

Duurder
Door het koudere weer zal de aanvoer van bloemkool lichtjes dalen, prijzen maken de omgekeerde beweging en worden wat duurder. Prijzen van savooien zijn zeer wisselvallig, evenals de aanvoer.
Rode kool blijft stevig betaald. Het kleiner aanbod in een gevolg van de warme zomer. Witte kool is voordeliger, met meer aanbod. De prijzen voor spruiten zakken, toch blijven de prijzen hoog t.o.v. andere jaren. De volumes van witloof zijn volgens verwachting. Prijzen zakken licht t.o.v. vorige week, maar blijven sterk. Het voorspelde koudere weer zal de consumptie verder aantrekken. Er is iets minder prei aanbod dan vorige week en volgens verwachting zakt deze nog wat meer naar volgende week toe. Het koudere weer zorgt voor meer vraag. Prijzen worden duurder. De dalende aanvoer van courgette blijft zich doorzetten. Prijzen zijn lichtjes gedaald t.o.v. vorige week, maar blijven sterk.

Fruit
Het overzichtelijk aanbod van aardbeien werd aan voordelige prijzen verkocht. Ook appelen en peren zijn goedkoop.

Bron: LAVA nieuwsbrief


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven