Update Rina Broeders over Zuid-Afrikaanse opstand

Even een berichtje uit S.A. Ja, de onrust is uitgebreid naar Paarl, Piketberg, Somerset-West, Ceres, Malmbury en Worchester. Kijk, ze willen meer loon, maar ik geloof dat de boeren beter minder mensen in dienst kunnen nemen die werken en dan hun een veel hoger loon geven, want nu willen ze, lijkt mij, te veel mensen werk geven en dan wordt de spoeling dunner. Als ik bijvoorbeeld bij een cafetaria kijk, dan werken daar als waiters 10 mensen op een vrij kleine oppervlakte. In Nederland werken er twee mensen, maar daar wordt gewerkt en niet met elkaar gepraat en ik geloof dat dat het probleem is.
 
Ik stond bijvoorbeeld bij een benzinestation, waar tien man op een stoeltje zaten bij acht pompen. Ik weet dat je zelf niet mag tanken, maar het is overal hopeloos te veel en dan krijg je dus minder loon. Ik denk dat S.A. zijn naam nu, als ze niet vlug ingrijpen, een knauw krijgt en dat andere landen staan te trappelen om hun plaats in te nemen.
 
Want er moet nu toch bemest en besproeid worden en geknipt. Hier op De Kock boerderij wordt er door de tractormensen gelukkig gewerkt. Dus besproeid en bemest etc. Het is gelukkig nog 2 maanden voor de Hex kan gaan oogsten en ik hoop van harte dat het probleem dan is opgelost.
 
Ik denk, Pieter, dat ik maar in de politiek moet gaan en het hun vertellen, denk je ook niet? Oma Rina weet het beter, klinkt goed, grapje.
 
Het is hier warm en op het moment rustig, groetjes aan allemaal en tot horens,
 
Rina
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.