Marcel van de Werken, AQS:

“De kwaliteit van een product krijgt niet zomaar een 9”

Tholen - De praktijk van kwaliteit in AGF is best ingewikkeld. Wanneer is een product goed genoeg? Ervaring is het sleutelwoord. Er valt veel te leren over kwaliteit, daarvoor zijn de P-modules opgesteld. Maar de praktijk vraagt om de nodige bagage. “Het zijn geen bakstenen maar een levend product. Je moet dus naast het bepalen van de kwaliteit ook een inschatting maken van hoe de kwaliteit van een product zich verder in de keten zal ontwikkelen. Dat maakt dat iets goedkeuren altijd veel moeilijker is dan iets afkeuren. Een kwaliteitscontroleur geeft een product nooit een 9”, vertelt Marcel van de Werken, accountmanager en inspecteur bij AQS Nederland.  “Meestal kom je uit bij het een 7. Je moet een product goed kunnen lezen en veel ervaring hebben om de juiste inschatting van de kwaliteit te  kunnen maken om vervolgens de commercie te kunnen informeren over het product. Zij moeten deze informatie immers weer overbrengen aan de afnemers.”

Een keurmeester of medewerker kwaliteitszorg moet de juiste argumenten kunnen geven bij de indeling van producten in een bepaalde klasse.  Hij of zij moet vertrouwen scheppen, zowel richting afnemers als naar de leveranciers toe. Marcel: “Daarom is het heel belangrijk dat kennis en kunde wordt doorgegeven aan de jongere generatie. Wij verzorgen daarom op maat gesneden in-company trainingen. Onze docenten zijn senior keurmeesters en hebben dus zeer veel praktijkervaring.” De in-company training is afgestemd op de behoefte van het bedrijf. “Zo kan een in-company training alleen het praktisch keuren van producten omvatten maar ook coaching bij gesprekken tussen keurmeester en commercie of leveranciers. Training on the job is echt de toekomst.

Trainingen worden altijd gegeven door AQS-docenten met een gedegen kennis van het werkveld. AQS Nederland is een erkende opleider in de sector. Marcel zelf heeft een gedegen kennis van de kwaliteit AGF en trad onlangs in dienst bij AQS als accountmanager na een lange carrière die begon in de glastuinbouw. Na tien jaar in de glastuinbouw werkte hij vervolgens bij diverse grote bedrijven in de sector waardoor hij brede kennis en ervaring heeft van de productkwaliteit in de gehele AGF-keten. Van het geven van trainingen, begeleiding en coaching van telers, handelsbedrijven en binnen- en buitenlandse retail tot het uitvoeren van houdbaarheidstesten. Marcel blijft naast zijn werk als accountmanager ook inspecties uitvoeren om zijn ervaring in te zetten en up-to-date te blijven.

Voor meer informatie:
AQS Nederland
Marcel van de Werken
M: +31 ( 0 ) 6 18478246
m.v.d.werken@aqs.nl 
www.aqs.nl 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.