MSC bestelt recordaantal Carrier XtendFRESH Systems voor koeltransport

MSC (Mediterranean Shipping Company) breidt zijn vloot uit met een recordbrekende order van 5.000 koelcontainers uitgerust met de Carrier Transicold's XtendFRESH atmosfeer controletechnologie als onderdeel van een grotere bestelling. Het systeem regelt het zuurstof- en kooldioxidegehalte in koelcontainers en verwijdert ethyleen. Het bedrijf zegt dat dit de rijping van producten vertraagt ​​en helpt om de kwaliteit te behouden op een manier die verder gaat dan wat alleen door koeling kan worden bereikt. De met XtendFRESH uitgeruste containers worden gehuurd via SeaCube Containers LLC. Carrier Transicold is een onderdeel van UTC Climate, Controls & Security, wat op zijn beurt een onderdeel is van United Technologies Corp.

"Door atmosfeer beheersing toe te voegen, verbeteren we de zorg die we kunnen bieden voor de producten", zegt Giuseppe Prudente, chief logistics officer van MSC Mediterranean Shipping Company. "De XtendFRESH technologie stelt MSC in staat om fruit en andere producten over grotere afstanden te vervoeren, waardoor enorme nieuwe kansen voor exporteurs en importeurs worden gecreëerd."

De order van MSC is de grootste voor de XtendFRESH dienst sinds het systeem in 2013 werd geïntroduceerd en is een belangrijke stap in de groeiende trend van scheepvaartmaatschappijen om gecontroleerde atmosfeer technologie te leveren aan hun klanten, volgens Willy Yeo, directeur, marketing, Global Container Refrigeration, Carrier Transicold.

SeaCube CEO Robert Sappio is het er mee eens dat factoren zoals slow steaming en nieuwe handelsroutes, voortkomend uit alliantie tussen scheepvaartlijnen en consolidaties, kansen creëren voor de XtendFRESH technologie. "MSC is slechts één voorbeeld van de  sterke vraag die we hebben gezien voor uitrusting met gecontroleerde atmosfeer. Omdat scheepvaartmaatschappijen hun activiteiten afstemmen en hun netwerken optimaliseren, is een gecontroleerde atmosfeer een manier om klanten ervan te verzekeren dat ze hun producten veiliger kunnen vervoeren."

"Het innovatieve XtendFRESH systeem stelt scheepvaartlijnen in staat om de omstandigheden voor specifieke goederen te optimaliseren", zei Yeo van Carrier Transicold. "Het is de enige oplossing voor atmosfeer beheersing met een geïntegreerd vermogen om ethyleen te verwijderen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.