Borrelsnack van aardappelrestjes

De Balletjes zijn een nieuwe snack gemaakt van de resten die overblijven bij het produceren van de verse friet. Ze werden afgelopen weekend tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven gelanceerd door FrietHoes.

FrietHoes streeft er in hun fabriek in Haarlem naar om zo min mogelijk afval over te houden bij het maken van de verse friet, maar bij het snijden en frituren blijven er altijd restanten aardappels over. FrietHoes-kok Kasper van Heerden ontwikkelde daarom een recept om deze te verwerken in een borrelsnack. Naast de gefrituurde aardappelresten worden De Balletjes gemaakt van IPA van Jopen Bier en kaas. Eerder stookte FrietHoes al een wodka van aardappelrestanten en werd er samen met brouwerij Troost een biertje gebrouwen van het restafval, Schillenbier.
 
De Balletjes van FrietHoes worden momenteel geserveerd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven waar bezoekers bij de FrietHoes-foodtruck op het Ketelhuisplein tot en met zondag 28 oktober De Balletjes kunnen proeven. Daarna zijn De Balletjes alleen direct bij FrietHoes verkrijgbaar voor de al bestaande klanten van de Haarlemse frietbakkers.

Bron: FrietHoes


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.