Prijzen van groenten en fruit fors gestegen door staking vrachtwagenchauffeurs in Marokko

Vrachtwagenchauffeurs die groenten, fruit en pluimvee vervoeren naar groothandelsmarkten staken sinds enkele dagen. De prijzen van groenten en fruit zijn sinds afgelopen vrijdag fors gestegen als gevolg van een staking door vrachtwagenchauffeurs die de groothandelsmarkten van verschillende steden in Marokko bevoorraden. De vrachtwagenchauffeurs staken tegen de stijgende brandstofprijzen, maar ook tegen maatregelen met betrekking tot de tonnage die vrachtwagens mogen vervoeren.

Volgens het nieuwsmedium Assabah is de aanvoer van groenten en fruit met 33% afgenomen. In Casablanca bijvoorbeeld bedroeg het aantal ladingen dat afgelopen zaterdag arriveerde slechts 540, terwijl dit normaliter 1400 ladingen zijn. Bovendien werden deze ladingen meestal vervoerd door bestelwagens en niet door vrachtwagens.

Wortelen, aardappelen, uien en rapen, allen worden getroffen door deze prijsverhoging. Aardappelen die bijvoorbeeld voorheen voor 0,23 euro per kilo op de groothandelsmarkt werden afgezet, worden nu afgezet voor 0,37 euro per kilo. Uien die voorheen werden verhandeld voor 0,07 euro, worden nu voor 0,27 euro afgezet.

Ook fruit wordt getroffen door deze prijsstijging. De prijzen van appelen, bananen, clementines, pruimen en druiven zijn aanzienlijk gestegen. Op de groothandelsmarkt in Casablanca kosten druiven 1,10 euro per kilo, terwijl dit voorheen niet meer dan 0,05 euro per kilo bedroeg.

Volgens Assabah zullen de vrachtwagenchauffeurs de staking voortzetten totdat aan hun eisen gehoor wordt gegeven.
 
Bron: nieuws.Marokko.nl
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.