Nieuwe meloenrassen uit Sicilië

"Oktober is de maand waarin wordt gestart met de planning van het nieuwe meloenenseizoen op Sicilië en dat is een belangrijk moment. In deze fase worden de rassen gekozen op basis van bodem- en klimaatbehoeften en afzetmarkten. Het gebied waar de meloenen worden geteeld ligt tussen Marsala en Pachino met het epicentrum Licata," aldus Agostino Marcellini, sales manager bij het Italiaanse HM. CLAUSE Italia.

Rais F1

"Het juiste ras en de planning hiervan maken het verschil wat betreft de zakelijke winstgevendheid. Voor vorig jaar hebben de telers, die ervoor hebben gekozen om het Rais F1 ras van HM.CLAUSE te planten, goede tijden gekend in termen van opbrengsten en inkomsten. Dit komt omdat het een vroeg ras is dat tussen eind maart en begin april werd geoogst waardoor er geen krapte op de markt ontstond", zegt Agostino.

Agostino Marcellino

"Rais F1 wordt al enkele jaren geteeld door gespecialiseerde Siciliaanse telers. Deze meloen kan zich aanpassen aan moeilijke klimatologische omstandigheden. Bovendien wordt het ras nu ook erkend als de Italiaanse meloen die het seizoen opent", zegt de expert.

Rais F1 net na de oogst

Het seizoen van de Gaudio, een klassieke Italiaanse meloen met gele schil, en erg populair op de binnenlandse markt, verloopt op dezelfde manier als die van de Rais. Vanwege zijn eigenschappen moet Gaudio F1 in januari en februari onder polytunnels of in kassen worden overgeplant, hoewel er telers zijn die er begin maart in geslaagd zijn om het met succes te laten groeien in de volle grond. Het is belangrijk om te onthouden dat opslag na het oogsten een essentiële rol speelt als het gaat om de afzet en dat geldt ook voor de resistentie aangezien de temperaturen op Sicilië in mei erg hoog kunnen zijn. 

Gaudio

Het rassenaanbod van HM. CLAUSE is compleet met de Saphir. Dit is een ras dat onderdeel is van het zachte Charentais-type en wordt zeer gewaardeerd om zijn karakteristieke, lichtgekleurde soepelheid. Om deze reden is de prijs van de Saphir hoger dan die van een normale meloen. HM.CLAUSE biedt hiermee dan ook een uniek product omdat het de eerste Italiaanse zachte meloen is die op de markt wordt gebracht. 

Saphir

De afgelopen jaren heeft HM.CLAUSE zich ook gericht op een rode meloen voor het gebied rond Licata. Inmiddels zijn er twee rode rassen die worden aangekondigd als CLX 528 F1, een dieprode meloen met een medium-vroege cyclus, zeer productief en met een lange houdbaarheid, en CLX 527 F1 voor vroege transplantaties in december en januari.

HM.CLAUSE is wereldleider op het gebied van meloenzaad dankzij zijn brede assortiment en zijn specifieke kennis op de versmarkt en zijn dynamiek.

CLX 528 F1

"Ons bedrijf biedt een reeks diensten en oplossingen voor alles rondom de teelt en vraag in het meloensegment. We behartigen de belangen van producenten en dat begint met wetenschappelijk onderzoek. We bieden technische assistentie en bestuderen consumententrends zowel op de binnenlandse als buitenlandse markten",  concludeert Marcellino.

Contact:
HM.CLAUSE ITALIA S.p.A.
Via Emilia, 11
10078 Venaria Reale (TO) - Italy
Tel.: +39 011453 0093
Fax: +39 0114531584
Email: info-italia@hmclause.com
Web: www.hmclause.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven