Kou en regen zorgen voor vertraging bij start Texaans grapefruitseizoen

De eerste grapefruit uit Texas verlaat momenteel de pakstations. Een aantal telers is al met de pluk begonnen maar anderen wachten nog even af. De ongebruikelijk lage temperaturen eerder deze maand hebben de pluk vertraagd en ook de vele regen zorgde voor overlast. De omstandigheden zijn nu echter beter zodat binnenkort grotere hoeveelheden de markt zullen bereiken. 

"We hebben de afgelopen weken veel regen en kou gehad," vertelt Martin Drewry van Paul Obst Farm. "Aangezien het uitzonderlijk nat is geweest, zijn we nog niet met de pluk gestart. Zodra het weer opknapt, zullen we eraan beginnen. De regen maakte het moeilijk om onze gereedschappen in de plantages te krijgen. Bovendien stond er niet zo veel druk achter om te beginnen. We hebben daarom wat langer gewacht totdat het fruit het gewenste suikergehalte had bereikt."

Telers zijn gewend aan koude omstandigheden maar dit jaar deed de kou eerder dan gebruikelijk haar intrede. Ondanks de iets latere start van het seizoen, ziet de oogst er uitstekend uit. "Het volume is ongeveer vergelijkbaar met dat van vorig jaar en de kwaliteit is uitstekend," vervolgt Drewry. 

 
Goede markt vanwege krappe aanvoer
Op dit moment zitten veel gretige klanten te wachten op Texaanse grapefruit. Nu het weer voor vertraging heeft gezorgd, heeft de markt hierop gereageerd met hogere prijzen. Hierin zal waarschijnlijk verandering komen zodra de aanvoer groeit. De ogen van velen zijn gericht op de oogst in Florida maar de sector in deze staat heeft dit seizoen de nodige problemen gehad en Texaanse telers hopen hiervan te profiteren. 

"De markt ziet er prima uit want de vraag is sterk en de aanvoer krap," merkt Drewry op. "Zodra meer telers gaan oogsten, zullen de prijzen dalen. Veel zal ook afhangen van het seizoen in Florida. Over het algemeen belooft het dit jaar een sterk seizoen te worden."

 

Voor meer informatie: 
Martin Drewry
Paul Obst Farm
Tel: +1 (956) 782-4644
paulobstfarm@hotmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.