Veredelaar richt zich op inhoudsstoffen

Paprikaconcept voor Axia Vegetable Seeds

Tholen - Een nieuw project voor Axia Vegetable Seeds. Het bedrijf is bekend om hun uitgebreide tomatenassortiment, maar op de Fruit Attraction deze week in Madrid is er een heel ander product bij ze te vinden: zoete puntpaprika ETNA healthy. “Gezondheid staat bij deze noviteit bovenaan”, vertel Michel de Winter. Het is de voorbode van een complete lijn hybrides die zich onderscheidt op inhoudsstoffen.

“De ETNA Healthy heeft een zoete smaak, maar wat ‘m echt uniek maakt in de markt zijn de inhoudsstoffen”, vertelt Michel. “Het gehalte betacaroteen en polyfenolen is ongekend hoog, veel hoger dan van andere producten. Daarmee is-ie uniek in de markt.”

Betacaroteen is een antioxidant die zich om kan zetten in vitamine A en in verband gebracht wordt met het voorkomen van hartziektes. Polyfenolen is een antioxidant die je bijvoorbeeld tegenkomt in anti-aging producten, onder andere om de stress te voorkomen die door UV-straling veroorzaakt wordt.

Inhoudsstoffen
“Hoe meer we weten over gezondheid, hoe groter de rol van voeding wordt. Als veredelaar kunnen we, door ons te richten op inhoudsstoffen, hier ook aan bijdragen”, vindt Michel. “Op de beurs lanceren we de ETNA healthy, die binnenkort beschikbaar is voor telers, handelaren en de verdere keten. Het product voldoet aan de eisen op het gebied van smaak, zoetheid en uiterlijk en dus inhoudsstoffen. Met dat laatste gaan we in de toekomst nog meer doen: de ETNA healthy maakt deel uit van een nieuwe lijn, speciaal voor producten die naast een goede smaak ook nog opvallende gezondheidskenmerken hebben.”

Doel vanuit Axia is om deze lijn te vullen met rassen tomaat, paprika, aubergine en komkommer die zich allen onderscheiden op de inhoudsstoffen. “Alle producten die we lanceren, moeten minimaal voldoen aan de huidige standaard op de markt qua productiviteit, resistentie en smaak. Het onderscheid voor deze lijn zit ‘m dan op de inhoudsstoffen: hybrides die rijk zijn aan anti-oxidanten, caroteen of vitamines, of micronutriënten als zink, kalium, jodium, calcium of magnesium.”

Foto: Op de beurs in Madrid wordt het nieuwe logo van de zoete puntpaprika gepresenteerd

Resistentie
Voordat we verzonken raken in de toekomst, eerst terug naar de Etna Healthy. Naast dat-ie gezond is voor de consument, is ook aan de gezondheid van de plant is gedacht: het ras heeft een compleet pakket resistentie. Het ras is veredeld in Almeria en er zijn al verschillende proeven van geplant. “Telers zijn er enthousiast over en we zien nu de interesse van zowel de nationale als de internationale supermarktketens. Daar verwachten we ‘m binnenkort in het schap.”

Axia Vegetable Seeds presenteert de ETNA healthy op de Fruit Attraction in stand 10G03.

 

 

Voor meer informatie:
Axia Vegetable Seeds
Michel de Winter 
michel@axiaseeds.com
Elias Munoz
elias@axiaseeds.com
Miguel A. Barrios
miguel@axiaseeds.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven